Ajankohtaista

< Takaisin

Lauletaan yhdessä Oulu Sinfonian kanssa

Kuuskan paluu -superviikonloppu päättyy 27.8. komeasti ikivihreisiin klassikoihin.

Oulu Sinfonia säestää ensimmäistä kertaa oman historiansa aikana yhteislaulua tässä laajuudessa ja ympäristössä. Konsertilla 80-vuotisjuhlavuottaan viettävä Oulu Sinfonia aloittaa myös oman syyskautensa.

Lauletaan yhdessä -konsertti kuuluu Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Yhdessä-viikonloppuun 25.-27.8., jolloin ympäri Suomea syödään, retkeillään, lauletaan, musisoidaan ja tanssitaan yhdessä. Oulu Sinfonian yhteislaulukonsertissa tämä näkyy muun muassa kaikille jaettavassa lauluvihkossa, jonka takakanteen on painettu siniristilippu. Parhaimmillaan orkesterin edessä lainehtii siis upea, sinivalkoinen lippumeri.

Lauletaan yhdessä -yhteislaulu alkaa sunnuntaina 27.8. kello 14 Kuusisaaren uudistetussa tapahtumapuistossa.

Noin 50 henkisen Oulu Sinfonian kapellimestarina toimii Jukka Myllys ja solisteina ovat taitavat Inga Söder ja Sam Huber.

”Inga Söder taipuu tyylilajista toiseen ja Huber puolestaan tuo persoonallista energiaa esitykseen. Kappalejako solistien kesken on salaisuus”, kertoo Jukka Myllys. Inga Söder tunnetaan Tartu mikkiin - ja The Voice of Finland 2013 -ohjelmista, ja karheaääninen soulmies Sam Huber on vaikuttanut Eternal Erection -yhtyeessä jo parikymmentä vuotta. Seremoniamestarina häärää oululaislähtöinen näyttelijä Ernest Lawson.

Konsertin ohjelmistoon on koottu kymmenkunta ikivihreää: Delilah, Ranskalaiset korot, Sata kesää tuhat yötä, Laiskotellen, Hopeinen kuu, Jos tahdot tietää, Ikävä, Tom Tom Tom, Keinu kanssani, Sinä lähdit pois, Jäätelökesä sekä Sininen ja valkoinen.

 ”Laulujen pitää olla suomenkielisiä, suuren yleisön tuntemia, sopivia sinfoniaorkesterin esittäväksi ja kertosäkeiden helposti laulettavissa. Lisäksi pitää ottaa huomioon vaativat ulkotilat, eri ikäluokat ja solistit”, kuvaa Myllys.

”Eniten odotan yleisön tuomaa hurmosta, joka tarttuu kaikkiin esiintyjiin”, lisää Myllys.

Kuusisaaren ovet avautuvat kello 13 sunnuntaina 27.8. ja yhteislaulu alkaa 14.00.

Lauletaan yhdessä -yhteislaulutilaisuus on maksuton ja ikärajaton.

 

Jakolinkki