Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun itsenäisyyspäivä huipentuu suureen kulkueeseen

Ajankulkue huipentaa itsenäisyyspäivän tapahtumat Oulussa
- muutokset aiheuttavat liikennejärjestelyjä

Oulun kaupungin Suomi 100 -juhlavuoden huipennuksena nähdään keskustassa Ajankulkue, joka on tehty yhteistyössä satojen vapaaehtoisten oululaisten kanssa. Kulkue on ohjelmallinen ja siihen on liitetty tänä vuonna myös ylioppilaiden perinteinen soihtukulkue.

Kulkue lähtee kello 15 ja päättyy noin 15.30 Oulun kaupungintalolle, reitti kulkee Kirkko-, Pakkahuoneen-, Iso- ja Linnankatua pitkin.

Kaupungintalon edustalla vietetään kaikkien yhteinen juhlahetki. Ohjelmassa lausutaan muun muassa Ajan kulku -veistoksesta tutun Pikku-Martin ja hänen ystäviensä sanat satavuotiaalle Suomelle. Sanat ovat tehneet Oulun sanataidekoulun 8-vuotiaiden ryhmä, yhdessä Valveen elokuvakoulun kanssa. Lisäksi onnittelut tuo Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen.

Tilaisuus päättyy yhteislauluun Maamme laulun -sävelin Cassiopeia-kuoron johdolla sekä ilotulitukseen.

"Haluamme tarjota juhlavuoden kunniaksi jotain unohtumatonta. Kulkue siis korvaa perinteisen Madetojan salin itsenäisyyspäivän juhlan. Toivomme paikalle niin paljon yleisöä, että sali olisi käynyt pieneksi", kertoo tuottaja Janita Jämsén Oulun tapahtumapalveluista.

Ajankulkueen on suunnitellut tanssitaiteilija Petri Kauppinen ja puvustuksesta ja lavastuksesta vastaa Merja Koistinen.

Tilaisuus aiheuttaa myös liikennejärjestelyjä reitin varrella. Pysäköinti on kokonaan kielletty kadunvarsilta ja alueelle mahdollisesti pysäköidyt autot tullaan siirtämään pois tapahtumaa ennen. Paikoille on osoitettu siirtokehotusmerkein tilapäinen pysäköintikielto kohteissa.

Lisäksi moottoriajoneuvoliikenne on kielletty klo 6.12. klo 15-17 välisenä aikana.  Alueen sisään jäävien kiinteistöjen ja julkisten pysäköintipaikkojen käyttö on estynyt tapahtuman aikana. Liikenteenohjaajat ja järjestyksenvalvojat ohjaavat liikennettä tapahtuman aikana.

Kulkueen reitti:

Katso lisää: www.ouka.fi/syntymapaivaviikko