Ajankohtaista

< Takaisin

Suomi 100 -juhlavuoden avajaiset Oulussa uudenvuodenaattona

Oulussa Suomi 100-juhlavuoden alkua juhlitaan yhdessä uudenvuodenaattona 31.12.2016. Tapahtumapäivän ohjelma alkaa Etkoilla, jotka järjestetään ympäri kaupunkia. Juhlapäivän kruunaa Kauppatorilla järjestettävä avajaistapahtuma, joka huipentuu Finlandia-teokseen. Teoksessa esiintyy 100-henkinen kuoro ja musiikin tahtiin nähdään upea pyro ja ilotulitusshow.

Juhlatunnelmaan voi virittäytyä Etkoilla, jotka pidetään klo 17–19.30 eri puolilla kaupunkia. Kauppakeskus Valkeassa ja pääkirjastolla sekä keskustan ravintoloissa ja kahviloissa voi törmätä mm. musiikki- ja tanssiesityksiin yllättävissäkin paikoissa. Lisäksi Oulun kolme ehkä tunnetuinta patsasta puetaan juhla-asuun ja niihin käydään tutustumassa opastettujen patsaskiertokävelyiden aikana. Patsaat ovat Toripolliisi, Martti-poika (Ajan kulku) ja Tiernapojat. Kauppakeskus Valkeaan rakentuu ”Press the button” -esitys, jossa tapahtuu todella yllättävää, jos joku ohikulkija uskaltaa painaa nappia. Etkojen järjestämiseen osallistuu kymmenittäin yhdistyksiä ja erilaisia esiintyjäryhmiä. Etkot toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. 

Keskustan ikkunoihin rakentuu yhteisötaideteos Suomikuvasto, joka esittelee suomalaisuutta koko kirjossaan tuomalla esille tavallisia ihmisiä. Suomikuvastoon voi osallistua kuka tahansa yksin tai yhdessä. Ryhmiä voivat olla esimerkiksi perhe, kaveriporukka tai taiteellinen kokoonpano. Ilmoittautumiset Suomikuvastoon alkaa viikolla 45 osoitteessa www.ouka.fi/suomi100.

Päätapahtuma järjestetään kauppatorilla klo 20 alkaen. Päätapahtumassa on mukana Koko Suomi tanssii -hanke ja tarkoituksena onkin liikuttaa kaikkia paikallaolijoita. Päätapahtuma huipentuu Finlandia-teokseen, jossa esiintyy 100-henkinen kuoro Mihkel Kolditsin johdolla ja musiikin tahtiin nähdään Suomen ilotulituksen toteuttama näyttävä pyro ja ilotulitusshow. DJ lämmittää yleisöä jo klo 19.30 alkaen soittamalla Suomi-musiikkia eri aikakausilta.

Tapahtuman toteutuksesta vastaa Oulun kaupungin tapahtumapalvelut.

 

Lisätiedot: www.ouka.fi/suomi100

Tuottaja Janita Jämsén, p. 050 361 7924 | janita.jamsen(at)ouka.fi

Jakolinkki