Ajankohtaista

< Takaisin

Suomi 100 –juhlavuoden juhlinta aloitetaan Oulussa uudenvuodenaattona

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Oulussa juhliminen aloitetaan yhdessä uudenvuodenaattona 31.12.2016. Tapahtumapäivän ohjelma alkaa Etkoilla ja juhlapäivän kruunaa kauppatorilla järjestettävät avajaiset, jotka huipentuvat isoon ilotulisshow’hun.

Yhteisötaideteos Suomikuvasto nähtävissä näyteikkunoissa

Osana Etkojen ohjelmaa keskustan kolmeen näyteikkunaan rakennetaan yhteisötaideteos Suomikuvasto. Ikkunoissa erilaiset vapaaehtoiset henkilöt ja ryhmät sekä myös ammattitanssijat kuvaavat suomalaisuuden koko kirjoa.

Suomikuvaston ikkunat ovat osoitteissa Oulu10 Torikatu 10 A:ssa, entisen Pukumiehen ikkuna Kirkkokadun ja Kauppurienkadun kulmilla sekä pääkirjasto, Kaarlenväylä 3:ssa. Teoksia voi käydä katsomassa klo 17–19.30. Teoksen suunnittelusta vastaa Taiteen edistämiskeskus ja Oulun kaupungin tapahtumapalvelut.

Patsaskiertokävelyjä Oulun tunnetuimmilla patsailla


Kolme oululaista patsasta puetaan juhla-asuun ja niihin käydään tutustumassa opastettujen patsaskiertokävelyiden aikana. Patsaat ovat Toripolliisi, Martti-poika (Ajan kulku) ja Tiernapojat. Kiertokävelyt lähtevät Toripoliisilta klo 17 ja klo 19.

Kirjastolla tarinoita, elokuvia ja musiikkia

Oulun kaupunginkirjasto osallistuu Suomi 100 -juhlavuoden Etkoihin. Pääkirjasto on avoinna klo 20 saakka. Kirjaston ohjelmassa on tarinoita, elokuvia ja musiikkia.

17–17.30 Maailmanmusiikkiyhtye Otra, ala-aula
17–19.30 Yhteisötaideteos Suomikuvasto, ala-aula
17–19.30 Teippityöpaja, Sarjasto, 3. krs
17.30–18.30 Teetä ja sympatiaa: aikuisten satutuokio, uutuuspysäkki, 2. krs
18.30–19.30 Lyhytelokuvia Oulusta, lehtisali
19–19.30 Taikayön tarinatuokio, satusoppi, 2. krs
19–19.30 Rap-artisti Spaz, musiikkiosasto, 3. krs


Kauppakeskus Valkeassa: Push the button

Kauppakeskus Valkeaan rakentuu flashmob ”Push the button” -esitys, jossa tapahtuu todella yllättävää, jos joku ohikulkija uskaltaa painaa nappia.

Pop-up musiikkiesityksiä ravintoiloissa ja kahviloissa

Musiikin maailmaan pääsee mukaan oululaisissa ravintoloissa ja kahviloissa uudenvuodenaattona. Mukana ovat ainakin Mcdonalds, Rooster, Grill it!, Sokeri-Jussi, Aitta22, Makia, Cocktail Company, Amarillo, St. Michael, Keltainen Aitta ja Radisson Blu Oulu. Muutokset ovat mahdollisia.

Päätapahtuma ja uudenvuoden ilotulitus torilla klo 20–20.30

Päätapahtuman ohjelmassa on kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hännisen juhlapuhe sekä Koko Suomi tanssii -hankkeen ohjelmanumero. Päätapahtuma huipentuu Finlandia-teokseen. Teoksessa on Antti Tenetzin videoteos, 100-henkinen kuoro, jota johtaa Mihkel Koldits sekä Finlandian tahtiin nähdään Suomen ilotulituksen toteuttama näyttävä pyro- ja ilotulitusshow. DJ Jay Honey lämmittää yleisöä jo klo 19.30 alkaen soittamalla Suomi-musiikkia eri aikakausilta.

Suomi 100 –avajaisia ja uudenvuoden juhlintaa Oulussa voi seurata myös sosiaalisen median kautta hästägeillä #Suomi100 ja #Suomi100Oulu . Lisäksi päätapahtumaa voi seurata livenä osoitteessa www.ouka.fi/suomi100 Tapahtuman toteutuksesta vastaa Oulun kaupungin tapahtumapalvelut.


Lisätiedot:

tuottaja Janita Jämsén, Oulun kaupunki, puh. 050 361 7924

 

 

Jakolinkki