Ajankohtaista

< Takaisin

Suomi 100 -juhlavuosi näyttäytyy monimuotoisena ja runsaana Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulussa

 

Suomi 100 -juhlavuosi 2017 lähestyy. Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulussa Suomi 100 -juhlavuosi tulee näyttäytymään monimuotoisena ja runsaana.

Oulu on mukana juhlavuoden huippuhetkissä, joita on pitkin vuotta. Ensimmäinen huippuhetki tulee olemaan Suomi 100 -juhlavuoden avajaiset, joita juhlitaan uudenvuodenaattona 31.12.2016 Oulussa. Suomi 100 -juhlavuosi tulee näkymään loppuvuoden valofestivaalilla ja uudessa Kuusisaaren puistossa, jota Alvar Aalto esitti jo 1940-luvulla kansanpuistoksi. Oulun museo- ja tiedekeskus Luuppi toteuttaa Näytön paikka – trilleri pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyn, joka kertoo Oulun tarinan informaatioteknologian näkökulmasta, siitä miten ns. Oulun ihme syntyi, kukoisti, syöksyi syvälle ja suuntaa nykyisyydessä. Varsinainen itsenäisyyspäivä 6.12.2017 ja sitä edeltävä viikko tulee olemaan myös tapahtumarikas.

Koko Pohjois-Pohjanmaan alueella toteutetaan juhlavuoden aikana runsaasti aluetukea saaneita hankkeita, joista tässä muutama esimerkki: Limingassa nähdään kunnan organisoima Aabraham Ojanperä -ooppera. Loistava Pohjois-Pohjanmaa -valotaidekiertue on Taiteen edistämiskeskuksen tapahtuma, joka tulee ulottumaan kahdeksaan kuntaan. OSAO:n Kempeleen yksikkö järjestää #Floria Kevät alkaa Kempeleestä -näyttelyn puutarhakulttuurin vuosisadasta. Oulun yliopisto toteuttaa kirjallisuusluentosarjan, Oulujoki-seura ja yhteistyökumppanit tuottavat Kekrijuhlan, Oulun kaupunginteatteri esittää Neljäntienristeys-oopperan, Viihdekuoro Ouluttaret tuottaa Suomimusiikkia ikäihmisille ja Suomi 100 -musikaali toteutetaan oululaisten nuorten voimin.

Pohjois-Pohjanmaan alueelta on hakeutunut jo noin 70 hanketta Suomi 100 -ohjelmaan. Aktiivisuus ohjelmaan hakeutumisessa ja työryhmien perustamisessa on vaihdellut kunnittain. Osassa kuntia juhlavuoden sisältöjä on jo runsaasti, osa vasta heräilee ideoimaan. Uteliaisuus ja innokkuus kuitenkin kasvaa päivä päivältä. Tavoitteena onkin, että vuoden vaihtuessa jokaisessa kunnassa on Suomi 100 -ohjelmaan hyväksyttyjä hankkeita.

Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Oulun kaupunki ovat jakaneet valtionavustusta Suomi 100 -aluetukena, jota on saanut yhteensä 38 toimijaa. Suomi 100 -juhlavuoden hankkeita toteutetaan koko maakunnan alueella; kaikki hankkeet tuovat jollakin tavoin esille yhdessä-teemaa.

Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan liiton jakaman Suomi 100 -aluetuen toinen hakukierros avautuu 1.11.2016.

 

Lisätiedot:
Pohjois-Pohjanmaan Suomi 100 -aluekoordinaattori Auli Suorsa
auli.suorsa(at)pohjois-pohjanmaa.fi, p. 050 386 8443


Oulun Suomi 100 -juhlavuoden projektipäällikkö Heli Metsäpelto
heli.metsapelto(at)ouka.fi, p. 044 703 7554

Jakolinkki