Kunniavartio Oulun hautausmaalla Sankarimuistomerkillä

Tule mukaan kunniavartioon Oulun hautausmaan Sankarimuistomerkille

Haemme vapaaehtoisia miehiä valtakunnallisesti toteutettavaan kunniavartioon, joka järjestetään itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 klo 11.30 Oulun hautausmaan Sankarimuistomerkillä (käyntiosoite Kajaanintie 3, Vanhan kappeli)  talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden kunniaksi.

Kunniavartioon ilmoittautuneiden saapuminen tapahtumapaikalle on viimeistään klo  11.00.  Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiitse tarkemmat ohjeet ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.  Viimeinen ilmoittautumispäivä on 27.11.      

Toteutus on ainutlaatuinen: sankarihaudalla seisoo mahdollisimman samanikäinen mies kuin vainaja oli kaatuessaan. Haemme mukaan Oulun hautausmaan sankarivainajien ikäjakauman mukaisesti eri-ikäisiä miehiä, ikävuosien 13–55 välillä. Tule mukaan kunniavartioon toteuttamaan ikimuistoista juhlavuoden tapahtumaa.  Pukukoodia ei ole, mutta suosittelemme pukeutumaan lämpimästi.  

Katso lisätietoja

Sankarivainajien hautoja on Sankarimuistomerkin luona  Oulun hautausmaalla kaikkiaan 456.  Suurin joukko Oulun hautausmaan sankarivainajista on 20–29-vuotiaita, mutta on paljon myös yli 30-vuotiaita ja alle 20-vuotiaita.     

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 27.11. Ilmoittautumisajan päätyttyä kunniavartioon ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet. Itse tapahtuma on lyhyt, mutta ilmoittautuneiden tulee varata tähän vähintään 45 minuuttia. 

Suomi 100 -ohjelmassa järjestetään valtakunnallisena tapahtumana kunniavartiot Helsingin Hietaniemessä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Lappeenrannassa. Valtakunnallisen tapahtuman lisäksi kunniavartiot toteutetaan Uudellamaalla yhteensä seitsemällä sankarihautausmaalla Vantaalla, Lohjan seudulla ja Loviisassa. Tapahtuman organisoinnista vastaavat kunnat.

Oulussa kunniavartio toteutetaan osana Oulun hautausmaan perinteisestä itsenäisyyspäivän ohjelmaa, johon kuuluu seppeleenlasku Sanakarimuistomerkillä ja Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkillä. Tapahtuman järjestelyissä mukana ovat Oulun ev-lut seurakunta, puolustusvoimat, veteraanijärjestöt, kansalaisjärjestöt ja Oulun kaupunki.

Tiedustelut:

Oulun kaupunki, tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäri, 0447031130, vesa.pynttari(at)ouka.fi 

Lisätietoa sankarivainajista: https://www.sotasampo.fi/fi/ (Näkymät ja Menehtyneet) ja Oulun Suomi 100 -ohjelmasta: https://www.ouka.fi/suomi100

 

Ilmoittaudu lomakkeella
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.

Rekisteriseloste (pdf)

 

Suomi100

 

Oulun hautausmaan opas (pdf)

Hautakartta (pdf)