Teemana Yhdessä

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja yhdessä rakennamme koko vuodeksi 2017 elävän ohjelman yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tehdä pieni tai suuri teko ja samalla antaa lahja omalle yhteisöllesi, Suomelle.

Satavuotiaalla on näköala katsoa vuosisata eteenpäin ja taaksepäin sekä seistä tukevasti tässä ajassa. Vuoden ohjelmasisältö syventää ymmärrystä koko itsenäisyyden ajasta, tarkastelee sitä Suomea, jossa juuri nyt elämme – sekä etsii ja luo uutta.

Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan vuonna 2017 laajalla ja monipuolisella ohjelmalla. Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta mutta juhlavuoden ohjelma voi syntyä vain yhdessä suomalaisten ja Suomen ystävien kanssa sitä rakentaen

Tilaa uutiskirje täältä.
Anna palautetta täältä.

Ilmoitamme tällä sivulla tulevista Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaan alueella järjestettävistä yhteisistä Suomi 100 -juhlavuoden suunnittelutilaisuuksista.

 

Aiemmat tilaisuudet
 

1.11.2016 Viestintäpäivä

Enää alle 70 päivää Suomen suuren vuoden alkuun. Kuinka Suomi 100 -vuotta on rakennettu ja mitä seuraavaksi tapahtuu? Kuinka juhlavuodesta voi viestiä ja mitä kannattaa ottaa huomioon omassa viestintätyössä. Suomi 100 –vuoden viestintää valaisi viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä juhlavuoden sihteeristöstä valtioneuvoston kansliasta. Viestintäpäivä oli suunnattu Oulun kaupungin viestijöille ja Pohjois-Pohjanmaan liiton koordinaatioryhmän edustajille.

Viestintäpäällikkö Päivi Pirttilän esitys.


23.9.2016 Sata päivää sataan: Suomi 100 Ystävämessut Oulussa

Lähtölaskenta juhlavuoteen starttasi 23. syyskuuta, jolloin oli enää tasan sata päivää Suomen itsenäisyyden juhlavuoden alkuun! Valtakunnallinen Suomi 100 -hanke kokosi juhlavuoden toimijoita Finlandiatalolle. Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan liitto kutsuivat oman maakunnan väkeä verkostoitumaan, inspiroitumaan ja suunnittelemaan alueemme ohjelmasisältöjä Suomi 100 -ystävämessuille Pohtoon. Mukana oli noin 80 Suomi 100 -ystävää ja edustajat kaikkiaan yhdeksästä valtakunnallisesta juhlavuoden hankkeesta.

Tallenne Finlandiatalon tapahtumasta valtioneuvoston verkkosivuilla.

Maakuntajohtaja Jussi Rämetin ja aluekoordinaattoreiden Heli Metsäpellon ja Auli Suorsan esitykset

Valtakunnallisia hankkeita tilaisuudessa oli mukana kaikkiaan yhdeksän.
• Syödään yhdessä/ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
• Luonnon päivät 2017/Metsähallitus Luontopalvelut
• Tulevaisuuden kuusi/ ENO-verkkokoulun tuki ry/ 4H 
• Koko Suomi tanssii/Tanssin tiedotuskeskus 
• 100 tasa-arvoteko/ Naisjärjestöjen Keskusliitto 
• Naisten ääni verkkojulkaisu/Suomalaisen Naisliiton Oulun osasto ry
• Monikulttuurinen itsenäisyys/Moniheli ry
• Unelmat liikkeelle/Valo ry, Suomen Olympiakomitea/PoPLi 
• Taidetestaajat/Suomen kulttuurirahasto/Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Teemakeskusteluissa aiheina oli ruoka, liikunta, luonto, yhteiskunta ja kulttuuri. Keskustelu kävi vilkkaana, ideoita syntyi ja myös yhteistyötä viriteltiin.

Ystävämessujen ohjelma.

 

To 31.3. klo 15–18 Luonnon päivät -suunnittelutilaisuus

Liminganlahden luontokeskus

Luonnon Päivät esittely.
 

Ke 30.3. klo 18–19.30 Tule ideoimaan ja suunnittelemaan Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa!

Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9

Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Oulun kaupunki järjestivät infotilaisuuden, joka oli suunnattu Oulun seudun (Oulu, Ii, Kempele, Hailuoto) yhdistyksille ja muille toimijoille. Infotilaisuudessa kerrottiin Suomi 100 -juhlavuoden ohjelman rakentumisesta ja toimijoille tarkoitetusta alueellisesta hankerahasta.

Aluetilaisuuden esitys
 

Ma 21.3. Ratkaisu 100 -hankkeen työpaja Oulussa

Ratkaisu 100 -hanke etsii ratkaisuja Suomen kriittisimpiin kipukohtiin Oulussa pidettävässä #Sano sinä -työpajassa. Ratkaisu 100 on Sitran toteuttama hanke. Ratkaisu 100 on avoin haastekilpailu, jossa etsitään ratkaisuja yhteen Suomen tulevaisuuden tärkeimmistä kysymyksistä. Hankkeessa kysytään suomalaisilta, mitkä ovat Suomen kriittisimpiä kipukohtia (eriarvoistuminen, maahanmuuttajien kotouttaminen, työn kohtaanto tms.). Kun haaste on valittu, eri taustoista ponnistavat ratkaisijat kokoavat tiimejä selättämään valittua ongelmaa. Tiimit kisaavat siitä, ketkä kehittävät parhaan ratkaisun haasteeseen.

Keskusteluun voi osallistua verkossa  www.ratkaisu100.fi
 

26.2. Sidosryhmätapaaminen

Juhlavuonna itsenäisyyden sataa vuotta tarkastellaan historian, tämän hetken ja tulevaisuuden näkökulmista. Millaisia ohjelmasisältöjä eri tahoilla on suunnitelmissa toteuttaa vuonna 2017? Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Oulun kaupunki järjestivät Suomi 100 -juhlavuoden sidosryhmätapaamiseen perjantaina Oulun kaupungintalon valtuustosalissa. Tilaisuuden tarkoituksena oli, että eri tahot kertoivat omista suunnitelmistaan.

Tilaisuuden muistio
Tilaisuuden ohjelma

Katsaus Suomen itsenäisyyden satavuotis-juhlavuoden valmisteluihin
Yhteistyöllä kohti juhlavuotta

 

 

Suomi100