Ajankohtaista

< Takaisin

HETKET – Oulun aluetaidemuseon kiertonäyttely 2017-18

Galleria Oskari Jauhiainen, Syke-talo
Kirjastokuja 1, Kiiminki
14.2. – 10.3.    
Vapaa pääsy

Hetket on Suomi100 -juhlavuoden näyttely, jonka kautta haetaan näkökulmia menneisyyteen ja etsitään linkkejä tähän päivään. Pääpaino on kuitenkin pienen ihmisen arkisessa elämässä.

Näyttelyvieras saa lisätä oman merkityksellisen hetkensä Aikajana -teokseen. Siihen toivotaan laajaa näkökulmaa ja eri-ikäisten ihmisten kokemuksia tarinoiden ja piirrosten muodossa. Näyttely on koettavissa eri aistein, esillä on myös kuunneltavaa ja kosketeltavaa.  Teoksien mukana on QR-koodeja, joista löytyy lisätietoa teoksista ja niiden taustoista.  Koodien sisältö on löydettävissä näyttelyn Facebook-sivulta, jonka kautta muutkin kuin näyttelyvieraat voivat osallistua.

Taiteilijat käyttävät erilaisia materiaaleja sadan vuoden ajalta sekä inspiraationa että konkreettisesti teosten osina. Anna-Maija Joensuu hyödyntää isoäitinsä ja äitinsä ajan tekstiilejä, saa inspiraatiota lapsuuden peleistä ja käyttää muun muassa tekstiilin polttokuviointia. Marjaana Kojo-Eskola työstää tekstiiliteoksiinsa oman perheensä säilynyttä materiaalia ja vertaa omien vanhempiensa elämänkokemuksia omiinsa. Kirsi Autio yhdistää teoksissaan muun muassa vanhoja valokuvia, pehmeitä materiaaleja ja akryylimaalausta.

Taiteilijoiden toiveena on, että mahdollisimman monet koululaiset tutustuisivat näyttelyyn joko luokkansa kanssa tai itsekseen, jolloin se saavuttaisi laajalti maakunnan lapsia ja nuoria. Parhaimmillaan näyttelyn myötä lapset kuulevat sukujen omia tarinoita aiemmilta sukupolvilta ja historia alkaa elää.

https://www.facebook.com/hetketkiertonayttely/

Anna-Maija Joensuu: Ristinolla (yksityiskohta)

Anna-Maija Joensuu: Ristinolla (yksityiskohta)

Jakolinkki