Ajankohtaista

< Takaisin

Suomalais-arabialainen Toiveretki-lastennäyttely avaa kaikki aistit Kiimingissä

Tee retki hyvää tekevien tarinoiden maailmaan! Kuuntele aavikon ääniä, tunnustele aarrearkun luonnonmateriaaleja, tutki peilikäytävällä tunteita ja toiveita, tarinoi itämaisella

matolla… Mitä sinä eniten toivot retkeltäsi?

Lapsille ja lapsiperheille suunnattu Toiveretki-näyttely aukeaa Kiimingin galleria Oskari Jauhiaisessa perjantaina 8.12. Näyttelyssä kirja astuu ulos kansistaan ja näyttelyvieras saa astua sisään kirjailija Katri Tapolan ja kuvittaja Sanna Pelliccionin Toiveretki-kirjaan (Myllylahti 2016). Näyttely koostuu kirjankuvituksista ja neljästä tilasta, joita ovat tuoksuva ruusutarha, soliseva metsälampihuone, aito beduiiniteltta astioineen sekä lukunurkka suomen- ja arabiankielisine kirjoineen.

Näyttely korostaa kulttuurien toisiaan rikastuttavaa vaikutusta, oman äidinkielen ja ilmaisun merkitystä sekä tunteiden tunnistamisen, uuden oppimisen ja hyvää tekevien tarinoiden tärkeyttä. Jokaisessa näyttelyn tiloista on suomen- ja arabiankielinen opastaulu tehtävineen. Näyttelyyn sisältyy myös pedagoginen opas lisätehtävineen ja -tietoineen.

Toiveretki-näyttely on suunniteltu kiertonäyttelyksi  Vantaalla ja se on ollut ennen Kiiminkiä koettavissa Sodankylässä ja jatkaa tammikuussa matkaansa Hyvinkäälle. Moniaistisen ja elämyksellisen näyttelyn äänipolun suunnittelijoina ovat muusikot Anna Kuoppamäki ja Hans Andersson. Käännös- ja kulttuuritulkkina on toiminut FM Maria Pakkala. Visuaalinen maailma on kuvittaja ja tuottaja Sanna Pelliccionin käsialaa. Kirjailija Katri Tapola on toiminut tuottajana.

Toiveretki - moniaistillinen työpaja ja tarinamatka lapsille

Suomalais-arabialaisessa Toiveretki-näyttelyssä järjestetään lauantaina 16.12. työpajoja ja tarinamatkoja kello 10 – 13 osana Lasten kulttuurikaupunki Oulu –ohjelmaa. Lauantaina näyttelyn maailmaan näyttelyvieraat ohjaa ja opastaa Toiveretki-kirjan tarinan siivittämä tarinamatka. Ennen tarinamatkaa tai tarinamatkan päätteeksi voi pysähtyä Toivepaikka-työpajaan, jossa paperille saa luoda oman valaistavan toive- tai mielipaikkansa. Toiveretki-näyttelyn tarinamatkat ja työpajat ovat osallistujille maksuttomia. Työpajat järjestää Valveen Sanataidekoulu sekä Valveen alueelliset kulttuuripalvelut. Toiveretki-näyttely on avoinna galleria Oskari Jauhiaisessa 8.12.2017-13.1.2018.

Työpajoja toteutetaan päiväkoti- ja kouluryhmille jo perjantain 8.12. SykeJoulu-tapahtumassa kello 9.30 – 13.30. Avajaispäivän työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen Kiimingin kirjastolle, kiiminki.kirjasto@ouka.fi, p. 0400 240 641.

https://www.facebook.com/toiveretkinayttely/
https://www.facebook.com/events/2045888455634933/

Jakolinkki

Yhteystiedot

  • Käyntiosoite work Kirjastokuja 1, Kiiminki
Tiedot esitetään hCard-muodossa.