Uutiset

< Takaisin

Antti Tolvin Suuri harmonia Oulun taidemuseossa 24.9.

Antti Tolvi on Kemiönsaaressa asuva säveltäjä, äänitaiteilija, esiintyjä sekä Qi Gong ja Zen-ohjaaja. Lauantaina 24. syyskuuta Oulun taidemuseon Satula-salissa Tolvi tutustuttaa yleisön zen-meditaatioon. Tolvi oli mukana Ars Kärsämäki 2016 näyttelyssä ja ”Suuri harmonia” on eräänlainen jatko Kärsämäellä esillä olleelle ”Pipe harmonylle”.

Tämän vuoden Helsingin Ihme -päivilläkin esiintynyt Tolvi muutti nuorena maaseudulta kaupunkiin ja innostui didgeridoon soittamisesta, minkä jälkeen saksofoni ja free jazz veivät mennessään. Kiinnostus intialaista klassista musiikkia kohtaan vei hänet Intiaan Varanasiin saakka opiskelemaan. Taiji ja luonto alkoivat vetää puoleensa. Kaaos ja villi vapaus vaihtuivat minimalismiin ja zeniin. Nyt hän on löytänyt itsensä jälleen maaseudulta, tuulen, lintujen ja hiljaisuuden harmoniasta. Vapaus, rauha, kiitollisuus ja minimalistinen estetiikka kuvastuvat Antti Tolvin teoksissa.

Klo 14.00–14.50
Antti Tolvi kertoo Zen-meditaatiosta ja tekee yhdessä yleisön kanssa lyhyet meditaatiot istuen.

Zen-meditaatiossa tuodaan huomio pehmeästi tähän hetkeen ja kohdistetaan huomio kaikkeen mitä sisällämme ja ulkopuolellamme tapahtuu. Näin mieli hiljalleen palautuu luonnolliseen tilaansa.

Klo 15.00–15.30
Antti Tolvi esittää teoksen Suuri Harmonia.

”Säveltäjänä ajattelen että musiikki ei ole mitä teen, vaan musiikki on miten ymmärrän maailman. Näin koko universumin voi nähdä yhtenä isona musiikkina. Suurena Harmoniana. Tähän harmoniaan kuuluu kaikki. Mitään ei voi ottaa pois, koska silloin se lakkaisi olemasta sellaisena kuin se on. Asiat siis tapahtuvat juuri niin kuin tapahtuvat, täydessä harmoniassa. Kaikki resonoi kaikkeen. Zen-meditaation kautta olen alkanut tuntea tämän. Äänet ovat minulle yksi sen  vahvimmista ilmenemismuodoista. Ääni on ilmenemismuoto, joka voi kertoa tarinoita, tunteita, esittää paikkoja tai vaikkapa kuvastaa energiatasoista tapahtumaa. Ääni voi olla myös asioita mitä emme ole vielä kuvitelleet tai ymmärtäneet. Ei ole hyviä ääniä tai pahoja ääniä. On vain ääniä. Opitun kautta me olemme oppineet yhdistämään äänet erilaisiin tunteisiin, reaktioihin ja tiloihin. Tämä estää meitä kokemasta harmoniaa niin kuin se todellisuudessa on.”

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, paikkoja rajoitetusti. Tervetuloa!

www.anttitolvi.com