Uutiset

< Takaisin

Muska Museokatin puuhapäivät 22.–23.10.


Oivalluksia ja elämyksiä taiteesta taiteen äärellä! Syyslomaviikko kannattaa aloittaa Oulun taidemuseossa lapsiperheille suunnatussa Muska Museokatin puuhapäivillä. Värikylpypajassa voi sukeltaa pikku taiteilijan saappaisiin kun taas taidepolku vaatii mielikuvitusta ja oivaltamista. Päiviin sisältyy monenlaista puuhaa, joista voit valita perheellesi mieleisimmät. Puuhapäivät järjestetään kello 12–15.

Tanssien läpi näyttelyn -opastukset lapsille vanhempineen
la klo 13 ja 14, su klo 13 ja 14

Pyörähdys, taivutus ja hyppy! Tanssillisessa opastuksessa tutustutaan taidemuseon näyttelyiden aivan uudesta ja yllättävästikin  näkökulmasta. Mukaan mahtuu 12 nopeinta ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Kierroksen ohjaa tanssitaiteilija Henna Hanhineva

Kylmää ja lämmintä, liukasta ja karheaa – avoin värikylpypaja
la ja su klo 12–15

Värikylpypajoissa löydetään lapsen maailma ja ihmettelemisen taito. Työpajassa on olennaista värien ja materiaalien moniaistinen kokeminen ja elämyksellisyys sekä vuorovaikutuksellinen työskentely ja hetkessä oleminen. Huomioithan, että pajassa voi syntyä väriroiskeita, joten varaa mukaan vaihtovaatetta.

Taidepolku
Pysähdy, ihmettele ja ylläty! Kulje teosten äärellä joko vanhemman tai kaverin kanssa tutkien ja pohdiskellen. Luvassa on mielikuvitusta ruokkivia tehtäviä näyttelyssä esillä olevien teosten äärellä.

Teosseinä
Kuvita meille teos aiheesta Taikalaatikko. Mitä salaperäinen Taikalaatikko pitääkään sisällään ja, miltä mahtaa näyttää tuo arvoituksellinen rasia?  Toteutustapa on vapaa mutta teoksen toivotaan oleva A4-kokoa. Tuo taideteoksesi tullessasi taidemuseoon. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kivoja palkintoja.

Pohjois-Pohjanmaan museon henkilökuntayhdistyksen Hanna Å -kahvila palvelee Museokatin ystäviä taidemuseon Satulatilassa eli kannattaa varata käteistä mukaan.

Sisäänpääsy aikuisille perushinnoin, lapsen pääsymaksu 2 euroa henkilöltä.