Uutiset

< Takaisin

Oulun taidemuseossa rakastettuja klassikkoja

Suomen 100. juhlavuoden kunniaksi Oulun taidemuseo tuo yleisölleen nähtäväksi Ateneumin taidemuseon kiertonäyttelyn Suomen taiteen tarina ja sen ohessa oululaisten Ismo ja Mervi Sirénin taidekokoelmasta Hugo Simbergin grafiikkaa.

 

Suomen taiteen tarina, Ateneumin kiertävä kokoelma
13.5.–17.9.2017

Ateneumin taidemuseon kansallisaarteet jalkautuvat useisiin maakuntien taidemuseoihin Suomen juhlavuoden kunniaksi. Suomen taiteen tarina -kiertonäyttelyn vanhimmat teokset ovat Venäjän vallan alkutaipaleelta 1810-luvulta ja nuorin teos, Hannele Kylänpään veistos, vuodelta 1985. Liki 90 teoksen kokonaisuus painottuu 1800-luvulle ja 1900-luvun ensivuosikymmeniin. Mukana on klassikoiksi nousseita, omana aikanaan kohauttaneita teoksia ja harvinaisempia poimintoja nimekkäiltä taidemaalareilta ja kuvanveistäjiltä.

Kuuteen teemaan jakautunut näyttely kertoo ihmis- ja henkilökuvauksesta, maisemamaalauksesta sekä aikakauden keskeisistä kuvataideilmiöistä, kuten 1800- ja 1900-luvun vaihteen symbolismista, Pariisin merkityksestä ja modernismista ennen ja jälkeen sotien. Suomen taiteen tarina kytketään taidemaailman kansainvälisiin virtauksiin ja muuhun yhteiskunnalliseen kehitykseen.

Suomen taiteen tarinan verkkosivu


Suomalainen elegia
Hugo Simbergin grafiikkaa Ismo ja Mervi Sirénin taidekokoelmasta
13.5.—17.9.2017 Kaari-tila

Rakastetun taidemaalarin Hugo Simbergin (1873—1917) lähes neljänsadan teoksen graafinen tuotanto on jäänyt melko tuntemattomaksi, vaikka häntä pidetään yhtenä kotimaisen taidegrafiikan uranuurtajana. Laajaan graafiseen tuotantoon kuuluu muoto- ja henkilökuvia, maisemia ja taiteilijalle tyypillisiä kuolema- ja piruaiheita. Oululaiset Ismo ja Mervi Sirén ovat keränneet taidegrafiikkaa yli 25 vuotta. Ensimmäinen Simberg hankittiin 2011.

Suomalaisen elegian verkkosivu

 

Tervetuloa toivenäyttelyhin!