Avoinna


Ti–su 10–17
Suljettu 16.1.–2.2.

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 3.2. klo 17–19
Esko Männikön näyttelyn avajaiset

Ti 14.2. klo 10–20
Opiskelijapäivä

Su 19.2. klo 14
Esko Männikön taiteilijatapaaminen

Su 5.3. klo 14 
Esko Männikön taiteilijatapaaminen

La–su 18.–19.3. klo 11–15      
Perheviikonloppu

 

 

 


Aki Roukala – Leena

25.1. – 16.3.2014
Oulun taidemuseo, Tasku
 

Leena on intiimi valokuvanäyttely rintasyöpään menehtyneestä ystävästä. Valokuvaterapiana alkanut projekti muuttui nopeasti traagiseksi muotokuvasarjaksi viimeiseen hengenvetoonsa valmistautuvasta nuoresta naisesta ja äidistä, joka joutui hyvästelemään lähimmäisensä ja hyväksymään oman kuolemansa. Kauniista sinisistä silmistä heijastuu uskomaton määrä voimaa, mutta myös kauhua ja tuskaa.

"Leena tahtoi, että pysähtyisimme ja ymmärtäisimme läheistemme arvon ennen kuin on myöhäistä. Tämän näyttelyn tarkoitus on synnyttää uutta rakkautta poismenneen tilalle. On ihmeellistä, kuinka epäitsekkäitä tekoja ihminen voi tehdä viimeisillä voimillaan."

Leena on hailuotolaisen Aki Roukalan (s. 1978) ensimmäinen yksityisnäyttely. Roukala on valokuvaajana itseoppinut, mutta hänellä on ikäisekseen jo pitkä ura valokuvaajana. Hän on työskennellyt lehtikuvaajana, opettanut valokuvausta taidekouluissa ja tehnyt pitkiä taiteellisia projekteja. Roukala hakee kuviinsa dokumentin elementtejä, tilanteiden ja henkilöiden aitoutta.

Lapsuudesta tuttuun Hailuotoon hän muutti muutama vuosi sitten Helsingistä, jossa työskenteli 2005-11 Image Kustannuksen valokuvaajana työsarkanaan Image-, Mondo- ja Viini-lehdet. Hän on myös toiminut Photo RAW –valokuvalehden toimitusneuvoston jäsenenä vuodesta 2010.

Kulttuurin sekatyöläiseksi itseään nimittävä Roukala pyörittää lisäksi Kioski-levy-yhtiötä ja Hailuodon vanhan osuuskaupan varastorakennuksessa sijaitsevaa kesätaidegalleriaa sekä organisoi Hailuodossa samoin kesäisin järjestettävää Bättre folk –musiikkifestivaalia. Roukala on tuttu nimi monen suomalaisen eturivin artistin kuvien takaa.


Aki Roukalan taiteilijatapaaminen sunnuntaina 9.2. klo 14.

Senioriopastus näyttelyihin perjantaina 14.2. klo 14.

Naisten sunnuntai 9.3., erityisohjelmaa klo 12-15.30: pieniä hemmotteluhoitoja, näyttelyiden yleisöopastus, mukana valokuvaaja Aki Roukala, Parras nainen –punkduon (Kati Hiekkapelto & Susanna Rapinoja) keikka. Tarkemmat tiedot netissä.

Näyttelyiden yleisöopastus sunnuntaina 16.3. klo 14.

Kuvat: Leena (ylh.), kuva Aki Roukala
Leena ja Aki Roukalan siluetti (oik.), kuva Mika Friman.