Avoinna


Ti–su 10–17
 

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 19.5. klo 17–19
Liitos-näyttelyn avajaiset

La 20.5. klo 10–15
Liitos-näyttelyn seminaari         
         

Ti 23.5. klo 13
Luupin senioriklubi, näyttelyesittely

Ti 23.5. klo 13
Luupin Senioriklubin kaikille ikäihmisille avoin näyttelyesittely       

Pe 26.5. klo 14
Näyttelyesittely (kaikki näyttelyt)      

 

 

 

 

Checkpoint Leonardo
24.1.-15.3.

 

Petri Eskelinen,Tunnelin malli

Timo Heino, Yöportieeri

Tuula Närhinen, Baltic Sea Plastique

Kristiina Ljokkoi, Life Studies 2015

Johannes Ylipää, Plantomime 2013-2015

Checkpoint Leonardo -näyttely käsittelee taiteen ja tieteen vuorovaikutusta sekä paikan  tuntua ja paikallisidentiteettiä. Moni-ilmeisissä ja moniaistisissa teoksissa tutkitaan mm. fysiikan, kemian ja biologian ilmiöitä, mekaniikkaa, äänimaailmaa, unitutkimusta ja ihmisen suhdetta ympäristöönsä. Mukana on esimerkiksi orgaanisin materiaalein toteutettuja teoksia, jotka elävät ja muuttuvat näyttelyn aikana.

Oulun Checkpoint Leonardon kuraattoreina ovat toimineet museolehtori Laura Lampinen Oulun taidemuseosta ja kulttuurijohtaja Helka Ketonen Maaseudun Sivistysliitosta. Näyttelyn toteutuksessa on myös mukana Tiedekeskus Tietomaan opetuspalveluvastaava Harri Häll. Osa näyttelyn teoksista liittyy Maaseudun Sivistysliiton Paikan tuntu – paikan identiteetti
-hankkeeseen, jota toteutetaan eri puolilla Suomea vuosina 2014-16.

Näyttelyyn on kutsuttu seuraavat tekijät: valokuvataiteilija Sylvia Grace Borda (Kanada, Skotlanti), kuvanveistäjä Petri Eskelinen, kuvataiteilija Timo Heino, kuvataiteilija Päivi Hintsanen, äänitaiteilija, säveltäjä, muusikko Petri Kuljuntausta, kuvataiteilija Antti Laitinen, kuvataiteilija Kristiina Ljokkoi, DI, lumirakentamisen asiantuntija Seppo Mäkinen, kuvataiteilija Tea Mäkipää, kuvataiteilija Tuula Närhinen, kuvataiteilija Jaana Partanen, taiteilijat Päivi Raivio & Daniel Bumann, kuvataiteilija Jeanette Schäring (Ruotsi), kuvataiteilija Antti Tenetz ja äänitaiteilija, säveltäjä Johannes Ylipää. Lisäksi näyttelyssä ovat mukana yhteisöllisellä Windowfarm -ikkunapuutarhalla Maaseudun Sivistysliiton paikalliset ympäristöluotsit ja Dodo ry.

Checkpoint Leonardo tarjoaa monenlaisille yleisöille kiinnostavaa katsottavaa ja koettavaa, mutta erityisesti näyttelyn työpajoissa on huomioitu lapset, nuoret ja opettajat. Ilmiöpohjaiseen oppimiseen perustuvien työnpajojen ohjauksesta vastaavat Oulun yliopiston opettajaopiskelijat.

Checkpoint Leonardoon liittyy myös runsaasti oheistapahtumia yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Näyttely levittäytyy kaikkiin taidemuseon 1. kerroksen näyttelytiloihin, monitoimitila Satulaan sekä taidemuseon takaterassille, jossa on esillä lumigalleria Nautilo.

Taiteilija Kristiina Ljokkoi on tavattavissa taidemuseolla 10. helmikuuta klo 12 - 14

Kaikille avoin Checkpoint Leonardo –tapahtumapäivä oli lauantaina 24.1. Tarkemmat tiedot Oulun taidemuseon ja Maaseudun Sivistysliiton Paikan tuntu – paikan identiteetti -hankkeen omilta sivuilta  www.paikantuntu.fi.

Checkpoint Leonardo -sivustolla esitellään eri museoissa toteutetut Checkpoint Leonardo -näyttelyt, näyttelyihin osallistuneet taiteilijat, tarjotaan tieteen ja
taiteen kontekstissa toimivien työpajojen sisältöä opettajille sekä kerrotaan viimeisimpiä uutisia Checkpoint Leonardo -näyttelyistä.

Lisää tietoa:
Timelapse video: Näin valmistuu Timo Heinon Yöportieeri
Blogikirjoistus: Checkpoint Leonardo -näyttelyn kuraattorin tervehdys (Helka Ketonen)

Kuva ylhäällä: Tending to Limousin cattle at Viskaali Farm, Muhos, Oulu
Mise en Scene: Farm Tableaux Finland
© Sylvia Grace Borda in collaboration with Google Trusted Photographer Jhon M. Lynch, 2014
. Koko teos Google Street view- näkymässä

Kuva taidemuseon verkkosivujen bannerissa: Jaana Partanen: Matrix Layer