Avoinna


Ti–su 10–17
 

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 19.5. klo 17–19
Liitos-näyttelyn avajaiset

La 20.5. klo 10–15
Liitos-näyttelyn seminaari         
         

Ti 23.5. klo 13
Luupin senioriklubi, näyttelyesittely

Ti 23.5. klo 13
Luupin Senioriklubin kaikille ikäihmisille avoin näyttelyesittely       

Pe 26.5. klo 14
Näyttelyesittely (kaikki näyttelyt)      

 

 

 

 

Kulttuuriperinnön ja -omaisuuden hoitotiimi

 

Kokoelma-amanuenssi:   

Taidekokoelma ja siihen liittyvät tiedot kertovat monenlaisia tarinoita eri aikakausista. Kokoelma-amanuenssi työskentelee kuvataiteen ilmiöiden, taiteilijoiden ja teosten parissa. Työpäivät sisältävät kokous- ja asiakastapaamisia, taideteosten tutkimista, projektityöskentelyä ja julkaisujen tekemistä. Muusa -museotietojärjestelmään luetteloidaan kokoelmaan hankitut taideteokset ja laaditaan tietohaut mahdollistavat asiasanoitukset.  Lyhyiden, korkeintaan muutaman vuoden kestävien näyttely-, tutkimus- ja julkaisuhankkeiden ohella kokoelma-amanuenssi pyrkii huomioimaan kokoelmateosten hankintaan ja hoitoon liittyviä pitkäaikaisia kysymyksiä.  Tämän vuoksi yhteistyö Kulma-tiimin muiden jäsenten kanssa on läheistä. Kokoelma-amanuenssin tehtäväkenttää elävöittävät myös tilauksesta tehtävät julkisten yhteisöjen ja yksityisten ihmisten taidekokoelmien inventoinnit.   

Kokoelmahankintoja ja -lahjoituksia tehdään taidemuseoon vuosittain, joten työmäärä kasvaa koko ajan.  Oulun taidemuseossa on kaksi kokoelma-amanuenssia, joiden tehtävät poikkeavat  toisistaan.

Oulun kaupungin kokoelma, Muusa -tietojärjestelmä
Katariina Kemppainen
044 703 7455, etunimi.sukunimi@ouka.fi

Julkinen taide, kokoelmatutkimus ja -julkaisut
Tarja Kekäläinen
044 703 7453, etunimi.sukunimi@ouka.fi

     
 

Museomestari:

Näyttelyn rakentaminen ja pystytys vaatii innovatiivisuutta ja erilaisia erikoisratkaisuja, joista vastavat museomestarit. Museomestarit hoitavat kaikkia museotekniikkaan liittyviä töitä. Museomestarit kehittelevät ja innovoivat erilaisia näyttelyteknisiä ratkaisuja, huoltavat, järjestelevät sekä vastaavat kuljetus- ja lähetystoiminnoista talon sisällä sekä talosta ulos ja sisään.  

     
    Tutkija-valokuvaaja
     
   

Tutkija-konservaattori

Taidekonservointi eri osa-alueineen on kokoelmatyön hallinnan tehtäväalueista uusimpia. Työssä hyödynnetään jo tallennettuja taideteoksen tietoja ja tuotetaan uutta tietoa taideteoksesta. Oulun taidemuseossa taidekonservointi ja julkisen taiteen hoito on monialaista ja palvelupainotteista. Työskentely on sekä kohteen tutkimista, raportointia että käytännön töitä. Kokoelmaa säilytetään mahdollisimman hyvissä olosuhteissa, taideteosten kestävyys huomioiden. Kaupungin eri taidekokoelmista halutaan lainata taideteoksia muihin museonäyttelyihin tai museon omiin näyttelyihin. Tällöin taideteokset tarvitsevat vähintään vauriotarkastuksen, mutta usein myös kehystys- ja konservointitoimenpiteitä.  Taide- ja paperikonservaattorit sekä konservoivat että kehystävät taideteokset konservointistudiossa. Kaupungin taidekokoelmasta sijoitetaan kaupungin julkisiin tiloihin taidetta, jolloin sovelletaan samantapaista lainauksen toimintatapaa, mutta toimenpiteet ovat pitkäaikaisemman sijoitussäilyttämisen huomioon ottavia. Prosenttitaiteen ja ulkoveistoshuollon tehtävät kaupungin sisä- ja ulkotiloissa vievät taidekonservaattorin usein taideteoksen luokse, ja työ kuten puhdistus saatetaan tehdä taideteoksen sijaintipaikassa. Työ on näin myös varsin liikkuvaista ja asiakasyhteyksiä syntyy koko ajan.

     
  Museoassistentti
Museoassistentti tuo Kulma-tiimiin asiakaspalvelun saaman kävijä- ja asiakaspalautteen, jonka pohjalta erityisesti kokoelmiin liittyvää näyttely-, oheismateriaali- ja julkaisutoimintaa ohjataan ja kehitetään. Museokauppa Ainoalla on tärkeä rooli taidemuseon kokoelmien esittelemisessä ja tunnetuksi tekemisessä. Museoassistentti osallistuu kokoelmista tehtävien tuotteiden ideoimiseen, suunnitteluun ja työstämiseen. Kokoelmatuotteet luovat osaltaan OMA-brändiä. Muusa-museotietojärjestelmän tietopankki on olennainen osa asiakaspalvelua.