Avoinna


Ti–su 10–17
 

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 19.5. klo 17–19
Liitos-näyttelyn avajaiset

La 20.5. klo 10–15
Liitos-näyttelyn seminaari         
         

Ti 23.5. klo 13
Luupin senioriklubi, näyttelyesittely

Ti 23.5. klo 13
Luupin Senioriklubin kaikille ikäihmisille avoin näyttelyesittely       

Pe 26.5. klo 14
Näyttelyesittely (kaikki näyttelyt)      

 

 

 

 

Konservointi

Museoissa suoritettava konservointi jakaantuu ennakoivaan ja varsinaiseen konservointiin sekä restaurointiin. Julkisen taiteen sekä prosenttitaiteen yhteydessä arviointia ja seurantaa tehdään tarvittaessa vuosittain. Konservoinnin määrittelyssä ja toteutuksessa konsultoidaan hyvin usein eri alojen asiantuntijoita. Moderneja materiaaleja sisältävän kohteen materiaalitekniset dokumentit tallennetaan aina konservoinnin arkistoon mahdollisimman autenttisina.

Oulun taidemuseossa konservointi- ja restaurointi käsittää seuraavat toiminnat:

Konservoinnin avulla pyritään turvaamaan taideteoksen säilyminen. Ennakoiva konservointi tarkoittaa sopivien olosuhteiden ja oikeiden säilytystapojen järjestämistä. Taideteosten kosteus-, lämpö-, valo ja muut ympäristöolosuhteet määritellään ja pidetään mahdollisimman vakaina myös lainausten ja siirtojen ajan.

KONSERVOINNIN TYÖKALUT

Varsinainen konservointi tarkoittaa syntyneiden vaurioiden käsittelyä, dokumentointia ja lisävauroitumista hidastavia toimenpiteitä. Päätös tehtävistä toimenpiteistä voidaan tehdä vasta tutkimusmenettelyjen jälkeen. Perinteisten käsityötekniikoiden lisäksi tarvitaan usein erikoistiloja ja -laitteita.

RESTAUROINTI

Restaurointitoimenpiteet ovat yksi konservoinnin osa-alue. Restaurointimenettely valitaan mikäli toimenpide pystytään eettisesti teoksen tapauksessa perustelemaan. Vanha ja uusi materiaali on kyettävä erottamaan ja kaikkien restaurointitoimenpiteiden tulisi olla poistettavissa esinettä vahingoittamatta.

Konservointisivujen kuvat: Päivi Kyllönen-Kunnas