Avoinna


Ti–su 10–17
 

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 19.5. klo 17–19
Liitos-näyttelyn avajaiset

La 20.5. klo 10–15
Liitos-näyttelyn seminaari         
         

Ti 23.5. klo 13
Luupin senioriklubi, näyttelyesittely

Ti 23.5. klo 13
Luupin Senioriklubin kaikille ikäihmisille avoin näyttelyesittely       

Pe 26.5. klo 14
Näyttelyesittely (kaikki näyttelyt)      

 

 

 

 

 

 

Näyttelyamanuenssi 

Näyttelyamanuenssin keskeisin tehtäväalue on taidemuseon näyttelyohjelmiston ideointi, suunnittelu ja käytännön toteutus yhdessä museonjohtajan ja muiden näyttelytiimin jäsenten kanssa. Näyttelyamanuenssi vastaa näyttelyprojektien koordinoinnista, budjetoinnista, aikataulutuksesta, sopimusten, asiakirjojen ja tiedotteiden laatimisesta, yhteydenpidosta taiteilijoihin ja eri toimijoihin sekä näyttelyripustusten suunnittelusta, mikäli hän toimii näyttelyn kuraattorina. Toisinaan näyttelyihin liittyy myös taidemuseon tekemä julkaisu, jossa näyttelyamanuenssi voi toimia joko kirjoittajana tai toimittajana tai molemmissa tehtävissä. Lisäksi näyttelyamanuenssi hoitaa erilaisia yleisötilanteita, kuten opastuksia ja luentoja sekä antaa asiakasneuvontaa mm. taideteosten arviointiasioissa. Työtehtäviin kuuluu myös taidemuseon käsikirjaston julkaisu- ja lehtihankinnat sekä luettelointi.

     
 

Aluetaidemuseotutkija

Alueelliseen ja maakunnalliseen taidemuseotoimintaan kuuluu muun muassa kiertonäyttelyiden tuottaminen, kuntien taidekokoelmat, taiteilijahaastattelut sekä aktiivinen yhteydenpito kuntien kulttuurivastaaviin. Aluetaidemuseotutkija kerää tietoa alueensa (entinen Oulun lääni), taiteesta ja taiteilijoista, seuraa ja dokumentoi alueen taidetapahtumia sekä neuvoo ja antaa asiantuntija-apua kaikenlaisissa alueen kuvataiteeseen liittyvissä asioissa. Maakunnan muut taidemuseot sekä aluetaidemuseot kuuluvat läheisiin yhteistyökumppaneihin. Aluetaidemuseotutkija vastaa myös Oulun asematunnelin näyttelyiden varauksista.

     
 

Taidekasvatusamanuenssi

Taidekasvatuksen amanuenssi työskentelee yleisötyön parissa. Hän tuottaa palveluita monenlaisille museokävijöille. Työtehtävät sisältävät näyttelyopastuksia, oheismateriaalien tuottamista ja yleisötilaisuuksien järjestämistä ja tiedottamista. Toimenkuvaan kuuluu myös museo- ja päiväkotinäyttelyiden suunnittelua. Lähin työpari on museolehtori, jonka kanssa yhteistyönä toteutuvat monet taidemuseon toiminnalliset tapahtumat, kuten taidepajat ja puuhapäivät. Erityisenä vastuualueena amanuenssilla ovat päiväkodit, koulut, erityisryhmät sekä seniorit.

     
 

Museolehtori

Museolehtori on lyhyesti määriteltynä museon opettaja, joka huolehtii ryhmien opastuksista ja työpajojen vetämisestä. Näyttelyihin tuotetaan myös pedagogista toimintaa tai materiaalia, minkä suunnittelu on museolehtorin vastuulla. Museolehtori toimii erilaisissa hankkeissa ja näyttelyissä joko avustavana henkilönä tai vastaavana. Tärkeää on lisäksi yhteistyö eri oppilaitosten ja kaupungin muiden kulttuurilaitosten sekä opetustoimen kanssa.
Museossa järjestetään vuosittain useita toiminnallisia teemapäiviä kuten perhepäiviä, koululaisten pajaviikkoja tai museoviikon tapahtumia, sekä osallistutaan Taiteiden Yöhön ja Oulu Päiviin omalla ohjelmallamme. Näiden suunnittelusta ja yhteistyökumppaneiden hankkimisesta sekä lisätyövoiman palkkaamisesta vastaa museolehtori.
Museolehtori ohjaa myös värikylpytoimintaa taidemuseolla ja Valveella sekä huolehtii yhteistyössä Valveen työntekijän kanssa värikylpyjen suunnittelusta ja aikataulutuksesta sekä yhteydenpidosta perheisiin. Niin värikylpyjen kuin kaikkien muidenkin pajojen osalta museolehtori huolehtii tiedottamisesta ja materiaalihankinnoista. Hän tekee tilauksia isoille toimittajille sekä hankkii erityisiä tarvikkeita lähiseudun erityisliikkeistä tai ruokakaupoista. Materiaalien varastointi ja huolto ovat osa museolehtorin työtä, kuten myös kouluttautuminen ja uusien ideoiden kalastus.
 

     
 

Museomestari

Näyttelyn rakentaminen ja pystytys vaatii innovatiivisuutta ja erilaisia erikoisratkaisuja, joista vastavat museomestarit. Museomestarit hoitavat kaikkia museotekniikkaan liittyviä töitä. Museomestarit kehittelevät ja innovoivat erilaisia näyttelyteknisiä ratkaisuja, huoltavat, järjestelevät sekä vastaavat kuljetus- ja lähetystoiminnoista talon sisällä sekä talosta ulos ja sisään.

     
  Museoassistentti