Avoinna


Ti–su 10–17
Suljettu 16.1.–2.2.

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Su 23.4. klo 14
Näyttelyesittely, amanuenssi Elina Vieru

La 29.4. klo 14
Oppilaskonsertti

30.4. Vappuaatto taidemuseolla
klo 15–17 Happy hours, liput 3 €
klo 15–15.50 OK:KO-jazzkvartetti

 

 

 

 

Museo- ja tiedekeskus Luuppi


Oulun museo- ja tiedekeskus Luuppi on Pohjois-Pohjanmaan museon, Oulun taidemuseon ja Tiedekeskus Tietomaan muodostama kokonaisuus, josta on tavoitteena luoda Pohjois-Suomen merkittävin näyttely- ja elämyskeskus. Uudessa organisaatiossa yhdistyvät henkilökunnan ammattitaito, tilojen ja työvälineiden käyttö, sisältötuotanto sekä pedagoginen ja markkinointiosaaminen.

Museo- ja tiedekeskus on organisaatio, jonka ydintoimintoja ovat näyttely- ja tapahtumatuotanto sekä kokoelma- ja kulttuuriperintötyö. Se tarjoaa asiantuntijapalveluita alueellisesti maakuntamuseona ja aluetaidemuseona.

Museo- ja tiedekeskuskokonaisuus palveluineen on käyntikohde, jossa yhdistyvät monipuolisesti historia, kuvataide, luonnontieteet ja tekniikka. Näyttelytuotannoissa painotetaan elämyksellisyyttä, toiminnallisuutta ja vuorovaikutteisuutta. Kaikkia kävijäryhmiä kiinnostavien oppimisympäristöjen luomisessa hyödynnetään myös uusinta teknologiaa. Näyttelyiden lisäksi työpajat, luennot ja asiantuntijatapaamiset ovat oleellinen osa toimintaa.

Jotta Oulun Museo- ja tiedekeskus palvelisi yleisöä mahdollisimman hyvin ja sen yhteiset resurssit tulisivat parhaiten hyödynnettyä, tarvitaan yhteisiä näyttely-, varasto- ja kokoelmien säilytystiloja.  

Tätä varten apulaiskaupunginjohtaja on asettanut 3.9.2012 hankesuunnittelutyöryhmän, jonka tehtävänä on selvittää eri tilavaihtoehdoista toteuttamiskelpoisin.

Museo- ja tiedekeskus luuppi muodostaa yhdessä Myllytullin alueen muiden toimijoiden kanssa matkailun kärkikohteen, jossa vierailee vuosittain yli 200 000 kävijää ja joka on laajasti tunnettu.

Tiedekeskus Tietomaa

Pohjois-Pohjanmaan museo

Kierikkikeskus

Ulkomuseot