Avoinna


Ti–su 10–17
 

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 19.5. klo 17–19
Liitos-näyttelyn avajaiset

La 20.5. klo 10–15
Liitos-näyttelyn seminaari         
         

Ti 23.5. klo 13
Luupin senioriklubi, näyttelyesittely

Ti 23.5. klo 13
Luupin Senioriklubin kaikille ikäihmisille avoin näyttelyesittely       

Pe 26.5. klo 14
Näyttelyesittely (kaikki näyttelyt)      

 

 

 

 

 

Kiertonäyttelyt
 

Oiva tilaisuus ravistella arkirutiineja - taidenäyttely antaa uutta katsottavaa ja koettavaa!
 

Oulun taidemuseosta on lainattavissa kaksi erilaista taidenäyttelyä Oulun kaupungin päiväkoteihin. Näyttelyt lainataan noin kolmeksi viikoksi. Jokaiseen näyttelyyn liittyy oheiskansio, jossa on tietoa näyttelyn teoksista ja vinkkejä, miten lasten kanssa teoksiin voi tutustua.

Näyttelyn lainaus on kaupungin päiväkodille maksutonta. Taidemuseon auto tuo näyttelyn ja siirtää sen seuraavaan päiväkotiin. Päiväkodin henkilökunta huolehtii näyttelyn ripustuksesta ja pakkaamisesta.

Varaa oman päiväkotisi näyttelyaika sähköpostilla:  outi.dekker@ouka.fi .

Varatessasi näyttelyn ilmoita varaajan ja päiväkodin nimi, osoite ja puhelinnumero, mistä sinut tarvittaessa tavoittaa.

Päiväkodit voivat tehdä varaukset molempiin näyttelyihin. Näyttelyajat jaetaan päiväkodeille siten, että kuljetusmatkat muodostuvat museomestareille mahdollisimman järkeviksi.


Lainattavat näyttelyt

 

Ajanpunos – Tiina Vehkaperän installaatio taidekaapissa

Kuvataiteilija Tiina Vehkaperä on rakentanut taidekaappiin Ajanpunos-teoskokonaisuuden. Ajanpunoksen toteutuksessa on käytetty tekniikkana punontaa ja vertauskuvallisesti nimi viittaa ajankulkuun, missä monenlaiset tapahtumat ja asiat punoutuvat toisiinsa menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa.

Taideteoksen materiaalivalinnoissa on toteutettu kierrätystä ja oikeutetusti mukana ovat tietenkin tuohi ja päre. Jännittävä vaikutelma syntyy pimeässä hohtavasta maalista sen paljastaessa erilaisia satuolentoja. Siten taidekaappi kannattaa sijoittaa esille sellaiseen paikkaan tai tilaan, jonka saa myös pimennettyä. Avattuna taidekaappi vaatii tilaa ympärilleen, sen leveys on 249 cm, syvyys 55 cm, korkeus 110 cm.

Näyttely liittyy Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen parhaillaan olevaan kulttuuriteemaan Tuohesta Tulevaisuuteen – Suomi 100 v.

 

Otukset maalla, vedessä ja ilmassa - taidekaappinäyttely

Näyttelyn kuusi eläinaiheista maalausta ovat esillä taidekaapissa. Maalauksissa esiintyvät tutut eläinkunnan otukset koira, kala ja perhonen. Näyttelyn taiteilijoita ovat Markku Kosonen, Pirkko Lepistö ja Tarja Polari.

Taidekaappinäyttely on kätevä tapa esitellä taidetta: maalaukset ovat valmiiksi ripustettuna kaappiin ja ne ovat sopivalla korkeudella lasten katsottaviksi. Tutustuminen onnistuu parhaiten pienryhmissä. Taidekaapin leveys avattuna on 130 cm, syvyys 50 cm ja korkeus 85 cm.