Avoinna


Ti–su 10–17
 

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 19.5. klo 17–19
Liitos-näyttelyn avajaiset

La 20.5. klo 10–15
Liitos-näyttelyn seminaari         
         

Ti 23.5. klo 13
Luupin senioriklubi, näyttelyesittely

Ti 23.5. klo 13
Luupin Senioriklubin kaikille ikäihmisille avoin näyttelyesittely       

Pe 26.5. klo 14
Näyttelyesittely (kaikki näyttelyt)      

 

 

 

 

Seniorit

Taidemuseo järjestää erityisesti seniori-ikäisille suunnattuja yleisöopastuksia ja on mukana kulttuuriluotsitoiminnassa, joka tuo kulttuuripalveluita lähemmäs ikäihmisiä vapaaehtoisten kulttuuriluotsien avulla. Taidemuseolla voi viettää myös virkistyspäivää senioriryhmää varten räätälöidyn opastuksen ja työpajan merkeissä.  Tiedusteluihin vastaa taidekasvatusamanuenssi Outi Dekker, outi.dekker @ouka.fi.

 

Luupin senioriklubi                                         

 

Museo- ja tiedekeskus Luupin senioriklubi tarjoaa yli 60-vuotiaille ja eläkeläisille kerhomuotoista toimintaa. Monipuolinen ja helposti lähestyttävä ohjelma voi olla esim. luentoja, opastuksia, retkiä ja työpajoja Luupin eri toimintapaikoissa. Tiedossa on myös viihtyisää yhdessäoloa ja keskustelua näyttelyiden teemoista pullakahvin ääressä.

Senioriklubissa on tarjolla kuukausittain ohjelmaa Luupin kohteissa kauempana sijaitsevia Turkansaaren ulkomuseoa ja Kierikkikeskusta unohtamatta. Näissä kaikissa ikäihmiset pääsevät tutustumaan esillä oleviin näyttelyihin ja niiden taustoihin oppaiden johdolla.

Senioriklubin tilaisuuksiin pääsee kohteen sisäänpääsymaksun hinnalla tai Museokortilla. Kahvit voi ostaa kulloisenkin toimintapaikan kahvilasta.


Senioriklubin kevään 2017ohjelmaa

Ti 14.3. klo 13

Tutustuinen Fab Lab Oulun tiloihin ja kurkistus tulevaisuuden teknologiaan
Fab Lab Oulu on digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila, joka noudattaa MIT:ssä (Massachusetts Institute of Technology) kehitettyä avoimen innovoinnin konseptia. Fab Labissa on mahdollista suunnitella oma tuote tai laite alusta loppuun.

Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen tilat TF 132-135, sisäänkäynti 2T. Internetsivut: http://www.oulu.fi/fablab/

To 6.4. klo 13

ITE -Käsillä näyttely
Tutustumme museolehtori Arja Keskitalon johdolla ITE – museon tuottamaan näyttelyyn. Käsityöt ovat suomalaisten suosikkiharrastus. Varsinkin tekstiilikäsitöitä tehdään usein mallien, ohjeiden ja sääntöjen ohjaamana. Samoilla työtavoilla, materiaaleilla ja välineillä voi tehdä myös taidetta.

ITE Käsillä on hulvaton käsityönäyttely. Se osoittaa, miten kiehtovaa jälkeä syntyy, kun käsityötä ohjaa villi luovuus ja itseilmaisun into. Näyttelyn taiteilijat on valittu taidemaailman reunamilta. Kotoisten ITE-taiteilijoiden joukossa on mausteena muun muassa pohjoismaisia outsider-taiteen tähtiä. Näyttelyn on kuratoinut taidekasvattaja, tutkija (TaT) Minna Haveri.

Lisätietoja näyttelystä
Pohjois-Pohjanmaan museo, Ainolanpolku 1

Ti 23.5. klo 13

Suomen taiteen tarina, Ateneumin kiertävä kokoelma
Suomen taiteen tarina johdattaa kävijän läpi Suomen taiteen kehityskulun 1800-luvun alusta 1960-luvulle. Liki 90 teoksen kokonaisuudessa on klassikoiksi nousseita, omana aikanaan kohauttaneita teoksia, mutta myös harvinaisempia poimintoja nimekkäiltä taidemaalareilta ja kuvanveistäjiltä. Upea kiertonäyttely esittelee muun muassa Wäinö Aaltosen, Fanny Churbergin, Albert Edelfeltin, Magnus Enckellin, Akseli Gallen-Kallelan, Pekka Halosen, Eero Järnefeltin, Anitra Lucanderin, Vilho Lammen, Tyko Sallisen ja Maria Wiikin teoksia. Ateneumin taidemuseon/Kansallisgallerian tuottama näyttely kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon. Näyttelyesittely: amanuenssi Elina Vieru.
Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

 

Lisätiedot:
Outi Dekker, Oulun taidemuseo, 044 703 7457, outi.dekker @ouka.fi
Harri Häll, Tiedekeskus Tietomaa, 044 703 1346, harri.hall @ouka.fi
Tuula Turunen, Pohjois-Pohjanmaan museo, 044 703 7167, tuula.turunen @ouka.fi