Avoinna


Ti–su 10–17
Suljettu 16.1.–2.2.

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 3.2. klo 17–19
Esko Männikön näyttelyn avajaiset

Ti 14.2. klo 10–20
Opiskelijapäivä

Su 19.2. klo 14
Esko Männikön taiteilijatapaaminen

Su 5.3. klo 14 
Esko Männikön taiteilijatapaaminen

La–su 18.–19.3. klo 11–15      
Perheviikonloppu

 

 

 

Seniorit

Taidemuseo järjestää erityisesti seniori-ikäisille suunnattuja yleisöopastuksia ja on mukana kulttuuriluotsitoiminnassa, joka tuo kulttuuripalveluita lähemmäs ikäihmisiä vapaaehtoisten kulttuuriluotsien avulla. Taidemuseolla voi viettää myös virkistyspäivää senioriryhmää varten räätälöidyn opastuksen ja työpajan merkeissä.  Tiedusteluihin vastaa taidekasvatusamanuenssi Outi Dekker, outi.dekker @ouka.fi.

 

Luupin senioriklubi                                         

 

Museo- ja tiedekeskus Luupin senioriklubi tarjoaa yli 60-vuotiaille ja eläkeläisille kerhomuotoista toimintaa. Monipuolinen ja helposti lähestyttävä ohjelma voi olla esim. luentoja, opastuksia, retkiä ja työpajoja Luupin eri toimintapaikoissa. Tiedossa on myös viihtyisää yhdessäoloa ja keskustelua näyttelyiden teemoista pullakahvin ääressä.

Senioriklubissa on tarjolla kuukausittain ohjelmaa Luupin kohteissa kauempana sijaitsevia Turkansaaren ulkomuseoa ja Kierikkikeskusta unohtamatta. Näissä kaikissa ikäihmiset pääsevät tutustumaan esillä oleviin näyttelyihin ja niiden taustoihin oppaiden johdolla.

Senioriklubin tilaisuuksiin pääsee kohteen sisäänpääsymaksun hinnalla tai Museokortilla. Kahvit voi ostaa kulloisenkin toimintapaikan kahvilasta.


Senioriklubin syksyn 2016 ohjelmaa

To 1.9. klo 13 Muottiin taipumaton – Kuvanveistäjä Essi Renvall
Esittely: museoamanuensssi Tarja Kekäläinen.
Essi Renvall (1911–1979) oli omana aikanaan harvinaisuus – naiskuvanveistäjä. Tutustumme tämän lahjakkaan oululaissyntyisen taiteilijan tuotantoon, josta tunnetaan erityisesti kirjailija- ja lapsimuotokuvat, mutta Renvall ikuisti monet historian merkkihenkilötkin.
Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9
 
Ti 4.10. klo 13

Suomen ensimmäistä tiedekeskusta perustamassa
Esittely: Oulun Teknologiakylän perustaja ja ensimmäinen toimitusjohtaja, insinööri Timo Patja. Mukana keskustelussa myös Oulun kaupungin entinen apulaiskaupunginjohtaja, opetusneuvos Matti Rossi ja maisteri Veikko Rasila.

Kuulemme Suomen ensimmäisen tiedekeskuksen perustamiseen (avautui 1988) liittyneistä värikkäistä vaiheista ja siitä, miten ne liittyvät Oulun kehittymiseen teknologiakaupungiksi. Esitelmä on tavallaan myös ajankuvaus aikakaudesta, jolloin yritykset kaikkosivat Oulusta ja kaupungin täytyi ryhtyä toimiin tilanteen muuttamiseksi.
Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6

Ti 1.11. klo 13

Sata sankaritarinaa urheilusta
Esittely: museolehtori Arja Keskitalo.
Näyttely kertoo tarinoita suomalaisen urheilun historiasta ja tutustuttaa katsojan niin urheilun tähtihetkiin kuin pettymyksiinkin. Näyttelykierroksen aikana on myös mukava yhdessä keskustellen jakaa omia kokemuksia urheilun parissa. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Urheilumuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo.
Pohjois-Pohjanmaan museo, Ainolanpolku 1

Ke 30.11. klo 13 

 

 

Jouluista tunnelmaa Turkansaaressa
Lisätietoa tapahtumasta syksyn kuluessa.
Turkansaaren ulkomuseo, Turkansaarentie 165

 

Lisätiedot:
Outi Dekker, Oulun taidemuseo, 044 703 7457, outi.dekker @ouka.fi
Harri Häll, Tiedekeskus Tietomaa, 044 703 1346, harri.hall @ouka.fi
Tuula Turunen, Pohjois-Pohjanmaan museo, 044 703 7167, tuula.turunen @ouka.fi