Avoinna


Ti–su 10–17
 

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 19.5. klo 17–19
Liitos-näyttelyn avajaiset

La 20.5. klo 10–15
Liitos-näyttelyn seminaari         
         

Ti 23.5. klo 13
Luupin senioriklubi, näyttelyesittely

Ti 23.5. klo 13
Luupin Senioriklubin kaikille ikäihmisille avoin näyttelyesittely       

Pe 26.5. klo 14
Näyttelyesittely (kaikki näyttelyt)      

 

 

 

 

Taidemuseon tieto- ja kuvapalvelut ovat yksi museon toiminnan peruskivistä

 

Oulun taidemuseon keskeisenä tehtävänä on esitellä, tallettaa ja tutkia oman toimialansa ja -alueensa taiteen kenttää, sen ilmiöitä, kehitystä ja alueellisia erityispiirteitä. Perustan ja välineen tälle toiminnalle muodostavat taidekokoelmien lisäksi tietovarannot, jotka koostuvat taidekirjaston, kuva-arkiston, lehtileikearkiston, av-arkiston ja museoarkiston aineistosta.

Taidemuseon oman toiminnan lisäksi tietovarannot palvelevat myös erilaisia asiakasryhmiä: muita museoita, tutkijoita, opettajia, koululaisia jne. Lisäksi taidemuseon henkilökunta antaa asiantuntija-apua erilaisissa taiteeseen liittyvissä asioissa.

Tiedustelut: amanuessi Tarja Kekäläinen, puh. 044 703 7453

 

KUVA-ARKISTO

Yli 20.000 dia- ja valokuvaa. Vuotuinen kartunta yli 7.000 kuvaa. Kokoelmakuvien digitointi on aloitettu vuonna 2000.

Dioja tai digikuvia taidemuseon kokoelmien teoksista, taidemuseon näyttelyistä ja muusta toiminnasta.
Lainattavan aineiston toimitusaika on kaksi viikkoa. Kuvatoimituksesta ja julkaisukäytöstä peritään aina tapauskohtainen käyttöoikeusmaksu.

Kuvalaina-asiat sähköpostitse: tutkija-valokuvaaja Mika Friman

 

KIRJASTO

Taidemuseon käsikirjastossa on yli 6600 nimekettä kuvataiteen yleisteoksia, hakuteoksia, tutkimusjulkaisuja, opinnäytetöitä, taiteilijaelämäkertoja, näyttelyjulkaisuja sekä museoiden kokoelmajulkaisuja. Lisäksi kirjastossa on tietokirjallisuutta muilta alueilta. Kirjastokokoelmaan kuuluu myös Heinäsen taidesäätiön 1987 lahjoittama naivistisen taiteen erilliskokonaisuus.

Käsikirjastoon tilataan lisäksi erilaisia taide-, kulttuuri- ja museoalan lehtiä. Aineisto ei ole lainattavissa, mutta julkaisuihin voi tutustua arkisin klo 9-16 tai ottamalla yhteyttä amanuenssi Elina Vieruun. Kopiopalvelut ovat asiakkaiden käytettävissä maksua vastaan.

Tiedustelut: amanuenssi Elina Vieru puh. 044 703 7454LEHTILEIKEARKISTO

Sanoma- ja aikakauslehtien lehtileikkeitä vuodesta 1963. Keskeiset tallennusalueet ovat olleet Oulun taidemuseon toiminta, kokoelmat ja kokoelmissa edustettuina olevat taiteilijat, Oulun läänin taiteilijat ja taidetapahtumat sekä valtakunnallinen, kotimainen taide. Nykyisin tallennuksen painopisteitä ovat Oulun taidemuseon toiminta ja Oulun kaupungin alaiset kuvataidepalvelut.

Tiedustelut: amanuenssi Elina Vieru puh. 044 703 7454
 


MUSEOARKISTO

Oulun taidemuseon vaiheisiin, toimintaan, kokoelmiin ja näyttelyihin liittyvää erilaista arkistoaineistoa: näyttelyohjelmia, pöytäkirjoja, toimintakertomuksia, näyttelyluetteloita, tietoja taiteilijoista jne.