Avoinna


Ti–su 10–17
Suljettu 16.1.–2.2.

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 3.2. klo 17–19
Esko Männikön näyttelyn avajaiset

Ti 14.2. klo 10–20
Opiskelijapäivä

Su 19.2. klo 14
Esko Männikön taiteilijatapaaminen

Su 5.3. klo 14 
Esko Männikön taiteilijatapaaminen

La–su 18.–19.3. klo 11–15      
Perheviikonloppu

 

 

 


 

KONSERVOINTI: julkisen taiteen ja ulkoveistosten hoito

 

Jos näet ulkoveistoksia tahritun tai muuten vahingoitetun, niin voit tehdä vaurioitumisilmoituksen. Näin nopeutat vaurion korjaamista.

Kaupungin taidekokoelmaan kuuluvien ulkoveistosten huollossa on vuodesta 1999 lähtien käytetty asiantuntijatehtävissä konservaattoreita. Toiminta vakiintui vuonna 2000, mistä lähtien ulkoveistoshuollossa on kesäkausina toiminut vesipesuissa ja muissa töissä aluksi metalliartesaani ja vuodesta 2005 lähtien konservaattori tai konservointialan opiskelija.

Töhrynpoistot ja muut laajemmat toimenpiteet  toteuttaa tai ohjaa taide- tai esinekonservaattori. Kaikki toimenpiteet dokumentoidaan. Museon taidekonservaattori hoitaa ulkoveistostyön toimenpide- ja budjettisuunnittelun. Osa teoksista sisältää uusittavia sähkölaitteita ja –osia,  joiden ylläpidosta huolehtii laajempi käytännön työryhmä.

Hoitotoimintaa valvoo vuonna 2001 perustettu Kuvataidetyöryhmä. Sen jäseniä ovat taidemuseon johtaja, taidemuseon kokoelma-amanuenssi ja konservaattori sekä kaupungin arkkitehti, maisema-arkkitehti ja kaavoitusarkkitehti, kaupungin puutarhuri Oulun teknisestä liikelaitoksesta ja Pohjois-Pohjanmaan museon johtaja. Ryhmän suunnitellaan jatkavan työtä keväällä 2013 kulttuuritoimen organisaatiomuutoksesta huolimatta jatkonimeämisen jälkeen.  

Ulkoveistosten huollon lisäksi taidemuseo huolehtii toistaiseksi Oulun kaupungille lahjoitettujen muistolaattojen ja -kivien perushuollosta kuvataidetyöryhmän määrittelemässä laajuudessa.

Julkisten ulkoveistosten konservointiprojekteja

Takasin konservoinnin pääsivulle