Uutiset

< Takaisin

Jouluisia elämyksiä Luupin kohteissa

Luupin talvisin avoinna olevissa kohteissa voi virittäytyä joulun tunnelmaan jo ennen joulua. Kävijät pääsevät tapaamaan jopa joulupukin ja tuoksuttelemaan joulun hajuja. Luupin joulukalenteri tarjoaa jouluelämyksiä vaikka joka päivälle.

Tiedekeskus Tietomaahan pystyttävät joulupukki ja muori joulutoimistonsa sunnuntaina 29.11. Joulutoimistossa kirjataan lasten toiveet lahjatoivekynällä suureen muistikirjaan kello 11–17. Kirjeet ja piirustukset joulupukki tallentaa salaiseen lippaaseensa. Kaikki voivat laulaa yhdessä iloisia joululauluja kulkussoittimien säestyksellä ja perheet voivat ottaa tunnelmallisia kuvia aidon joulupukin kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan museossa on jouluista tutkittavaa 24.11. alkaen. Museon ensimmäiseen kerrokseen Oulu 1938 -pienoismallin läheisyyteen on sijoitettu joulukalenterina toimiva nukkekoti eli perinteinen vanhan Kansallis-Osake-Pankin talon pienoismalli. Talon 24 aikakauden tyyliin sisustettua huonetta ovat täynnä mielenkiintoisia, pieniä yksityiskohtia. KOPin pienoismallin yhteydessä on esillä on yksityishenkilön pihamaalta löytynyt ikkunan yläpalkistokehyksen keskuskoriste. Jättijoulukalenterin luukkuja voi avata samassa tilassa.

Turkansaaren ulkomuseon maalaisjouluun voi käydä tutustumassa sekä ensimmäisenä että toisena adventtisunnuntaina. Joulun rauhaa ja hiljaisuutta kaipaavat voivat kurkistella rakennuksiin, jotka ovat jouluasussa sekä ihastella saaren kaunista luontoa. Puolilta päivin voi hiljentyä hartauteen Turkansaaren tunnelmallisessa kirkossa. Ensimmäisen adventtipäivän 29.11. ohjelman aloittaa helsinkiläisen nukketeatterin vierailu. Nukketeatteri Sytkyjen joulusadun alussa Turkansaaren navetan Juha-tonttu ja lapset taikovat lunta. Vanhan ajan joulun saduissa Kuusipuu- ja Pieni tulitikkutyttö, yleisö seikkailee lumenpehmeissä tarinoissa punaisen pallon kanssa.

Taidemuseon, Pohjois-Pohjanmaan museon ja Tietomaan kaupoista voi hankkia toisenlaisia joululahjoja. Myös Turkansaaren museokauppa on avoinna kahtena ensimmäisenä adventtina. Kaikista kohteista voi ostaa elämyksistä ja oivalluksista innostuneelle ystävälleen lahjaksi vaikka Luuppilipun, jolla pääsee kaikkiin avoinna oleviin kohteisiin.

Museo- ja tiedekeskus Luupin tämän vuoden joulukalenteri löytyy sosiaalisesta mediasta. Joulukalenterissa tonttu seikkailee Luupin eri kohteissa esitellen museo- ja tiedekeskuksen joulua, uusimpia näyttelyitä, kauppoja ja asiakkaiden kestosuosikkeja. Joulukalenteria voi seurata päivittäin jouluaattoon asti Luupin Facebook, Instagram, Pinterest, Google+ ja Twitter -sivuilla.