Uutiset

< Takaisin

Kansainvälisen tanssin päivän esitys Oulun taidemuseolla 29.4.

Koreografi-tanssija Tanja Råman ja muusikko Timo Kinnunen esittävät kansainvälisenä tanssin päivänä ”Postikortteja Oulusta” improvisaatioon perustuvan tanssi- ja musiikkiesitysen. Esitys kiertelee taidemuseon alakerrassa kuvanveistäjä Ari Kochin ja taidemaalari Hanna Kannon näyttelytiloissa. Esitys sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan ja sen kesto on 45 minuuttia.

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään tanssija, koreografi ja tanssiteoreetikko Jean-Georges Noverren (1727–1810) syntymäpäivänä 29. huhtikuuta. Suomessa päivää on juhlistettu jo vuodesta 1981 valtakunnallisella ja monipuolisella tanssitarjonnalla.

Tanja Råman on Isossa-Britanniassa uransa luonut ja siellä useampaan otteeseen palkittu koreografi–tanssija ja TaikaBox ry – tanssi ja digitaalitaide -organisaation taiteellinen johtaja. Råman muutti perheineen Ouluun kesällä 2015 ja hän esiintyy ja opettaa nykyään säännöllisesti tanssia niin Oulussa, muualla Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tanssin ohella Råman työskentelee kranio-sakraaliterapeuttina.

Timo Kinnunen aloitti kansainvälisen uransa jo 16-vuotiaana voitettuaan harmonikansoiton maailmanmestaruuden. Nykyisin Kinnusella on vuosittain kymmeniä konsertteja eri puolilla maailmaa. Kinnunen on ollut Viitasaaren Musiikin ajan, Oululuon ja Poison City -festivaalin perustaja. Tällä hetkellä hän toimii Camus Callan ja Pohjois-Englannin New Legends of Lake District -projektien taiteellisena johtajana. Oulun konservatoriossa opettava Kinnunen on työskennellyt John Cagen, Astor Piazzollan, Alvin Curranin ja Hans-Joachim Hespoksen kanssa. Kinnunen on kantaesittänyt yli kolmesataa soolo- ja kamarimusiikkiteosta, joista useat ovat hänelle omistettuja.

Postikortteja Oulusta -esitys pe 29.4. kello 12.

Esitys nähdään samana päivänä myös Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa klo 14.

Teoskuva: Tanja Råman ja Timo Kinnunen. Postikortteja Oulusta -teoskuva. Kuva John Collingswood.