Uutiset

< Takaisin

Kaupunkiviljelmä tuo vihreyttä ja kukkia taidemuseon takapihalle

Yhteisöllinen kaupunkiviljelykampanja Taikapapu tuo kaupunkilaisille mahdollisuuden viljellä hyötykasveja Oulun taidemuseon takapihalla ja elävöittää näin kaupunkimaisemaa. Lavaviljely tuo yhteen viljelystä innostuneita kaupunkilaisia ja tarjoaa mahdollisuuden tuottaa omaa lähiruokaa ekologisesti. Kevään aikana Taikapapu-kampanja järjestää myös kaupunkiviljelyyn innostavia, osaamista kartuttavia ja inspiroivia yleisöluentoja ja tapahtumia.

Hyötykasviyhdistyksen Oulun alueosaston ja Dodo ry:n toimijoiden toteuttama Taikapapu -kampanja edistää yhteisöllistä kaupunkiviljelyä. Oulun taidemuseon takapihalle perustetaan avoimet, ekologisesti ylläpidettävät lavaviljelmät talkoilla. Mukaan viljelytoimintaan pääsee ilmoittautumalla viljelmien perustamis- ja hoitotalkoisiin. Talkoissa osallistujat voivat varata kesäksi itselleen lavan viljelyksiään varten. Niiden lisäksi viljelyn edistämiseksi voidaan järjestää esimerkiksi yhteisiä hoitotapahtumia, multahankintoja ja koordinoida kesän kasteluvuoroja. Kampanjan aktiivit antavat viljelyneuvontaa talkoiden aikana.

Viljelykuumetta ja -osaamista tukee jo roudan ja lumen sulamisen aikoihin järjestettävät huippuluennot. Molemmat luennot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Ke 6.4. klo 17 Kaupunkiviljely kaupunkimuotoilun työkaluna, taiteilija ja kaupunkimuotoilija Päivi Raivio
Kahvila Kiikku, Hupisaaret

La 16.4. klo 13 Luonnonmukainen lavaviljely, Hirvihaaran kartanon ekologinen puutarhuri, Suomen tunnetuin lavaviljelyn edistäjiä, puutarha-alan vapaatoimittaja Suvi Lehtonen
Oulun taidemuseon Satula -sali

Suomen suurin puutarhayhdistys Hyötykasviyhdistys ry edistää luonnonmukaista harrastusviljelyä ja kasvien monipuolista hyötykäyttöä. Dodo ry on urbaani ympäristöjärjestö, joka toimii ruohonjuuritasolla ja on edistänyt kaupunkiviljelyä Suomessa jo vuosien ajan. Lavaviljely on vihannesten viljelyä tavallisimmin suorakaiteen muotoisissa puukehikoissa, jotka täytetään mullalla.

Hyötykasaviyhdistys/Oulu

Sivun kuva, Teija Tuisku