Avoinna


Ti–su 10–17
Suljettu 16.1.–2.2.

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 3.2. klo 17–19
Esko Männikön näyttelyn avajaiset

Ti 14.2. klo 10–20
Opiskelijapäivä

Su 19.2. klo 14
Esko Männikön taiteilijatapaaminen

Su 5.3. klo 14 
Esko Männikön taiteilijatapaaminen

La–su 18.–19.3. klo 11–15      
Perheviikonloppu

 

 

 


 

Varsinainen konservointi

Varsinainen konservointi ja restaurointi pyrkivät palauttamaan kohteen alkuperäiseen tai johonkin tavoiteltuun historialliseen tilaan.

Taidekonservoinnin nykysuuntaus on minimoida kohteeseen tehdyt muutokset ja kajota mahdollisimman vähän alkuperäisiin materiaaleihin. Toimenpiteet pyritään tekemään siten että ne ovat mahdollisimman pitkälle myöhemmin purettavissa. Käytetyt materiaalit ja niiden ikääntymiskäyttäytyminen tutkitaan. Tämä vaatii konservointialan kehityksen jatkuvaa seuraamista.

Konservaattori on riippuvainen museomestarin, näyttelymestarin ja kehystäjän työpanoksesta. Näyttelytoiminta ja teosten lainaus museon ulkopuolelle sitovat voimavaroja lyhytkestoiseen konservointiin ja restaurointiin. Kokoelmien järjestelmällinen hoito ja ennakoiva konservointi pyritään silti hoitamaan.

 

Ennakoiva konservointi

Ennakoivan konservoinnin piiriin kuuluvat toimenpiteet, jotka tukevat teoksen säilymistä nykyisessä tilassaan.

Käytännössä tähdätään hyvien säilytys-, esilläpito-, lainaus- ja kuljetusolosuhteiden järjestämiseen. Olosuhteita, joihin vaikutetaan ovat ilmankosteus ja -lämpötila sekä ilman puhtaus, valon määrä ja laatu sekä turvallisuuskysymykset.

Teosturvallisuutta ylläpidetään vaihtuvien näyttelyiden ja teoslainojen tulo- ja lähtötarkastuksilla, käsittelyn ohjauksella sekä kuljetusten ja säilytysolosuhteiden suunnittelulla ja valvonnalla yhdessä museoteknisen henkilökunnan kanssa.

Nykytaiteen teosten vedostus-, maalaus- ja muut valmistustekniikat saattavat olla erityisen vaativia suojaamisen ja käsittelyn kannalta.

Oulun kaupungissa noudatetaan prosenttiperiaatetta julkisissa rakennuskohteissa. Taidehankintojen yhteydessä arvioidaan aina erikseen materiaalivalinnat.

 

Restaurointitoimenpiteet

 Restaurointi pyrkii palauttamaan teoksen sen alkuperäiseen tai johonkin tavoiteltuun historialliseen tilaan.

Restaurointi ei ole entisöintiä. Restaurointi tehdään siten että restaurointitoimet ovat myöhemmin poistettavissa ja käytettyjen materiaalien ikääntyminen tutkittua. Taidekonservoinnin nykysuuntaus on minimoida kohteeseen tehdyt muutokset ja välttää alkuperäisiin materiaaleihin kajoaminen.

Takaisin konservoinnin pääsivulle