Avoinna


Ti–su 10–17
 

 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää

 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Pe 19.5. klo 17–19
Liitos-näyttelyn avajaiset

La 20.5. klo 10–15
Liitos-näyttelyn seminaari         
         

Ti 23.5. klo 13
Luupin senioriklubi, näyttelyesittely

Ti 23.5. klo 13
Luupin Senioriklubin kaikille ikäihmisille avoin näyttelyesittely       

Pe 26.5. klo 14
Näyttelyesittely (kaikki näyttelyt)      

 

 

 

 

KONSERVOINTI:  ylläpitoprojektit

 

Julkisten taideteosten ja ns. prosenttitaiteen laajempia ylläpitoprojekteja 2009 lähtien.


Oulun taidemuseon ja Oulun kaupungin taidekokoelmia hoitaa tarkastuksin, toimenpitein sekä valvomalla ylläpidon toimia taidemuseon konservointiyksikkö. Toimenpiteet ja projektit suunnitellaan konservointiyksikössä. Osa julkisista taideteoksista kuuluu vuosittaisen ylläpidon rahoituksen piiriin ja niille tehtävät toimenpiteet määritellään vuosittain tarpeen mukaan (ei ole mainittu vuosittaisessa listauksessa). Taidemuseo tekee konservointi- ja ylläpitotoimia omana asiantuntijatyönä konservaattoreiden toteuttamana sekä käyttäen konservoinnin ostopalvelua sekä muita eri alojen asiantuntijoita, puuseppiä ja asentajia. Muutaman teoksen tekninen huolto hoidetaan huoltosopimuksin.

Prosenttitaiteen taideteoksien käsittelyjen ohjeistusta on kehitetty kirjaten rajoittavat ohjeet sekä ylläpidon että säilyttämisen osalta Haahtela RES –kiinteistön ylläpito-ohjelmaan. Ohjelmaa käyttävät kiinteistöjen käyttäjän edustajat ja isännöitsijät ja kiinteistönhoitajat.

 

2012

Esillä olevan taiteen tarkastuksia tehtiin uuden Oulun liittyvien kuntien taidekokoelmille yhteensä 537 kpl.  Määräaikainen taidekonservaattori dokumentoi taideteokset lisäksi valokuvaamalla ja kohteiden perustiedot lisättiin Muusa-museotietojärjestelmään. Julkisten taideteosten työt painottuivat näin ollen kartoitukseen, kehystykseen, ylläpitävään toimintaan ja töhryjen poistoihin. Uno Aron Kaarnavenepoika, 1956 –pronssiveistokselle tehtiin konservointi- ja korjaustoimia taidevalajan ja konservaattoreiden rajaamassa laajuudessa. Veistos palautetaan Ainolan puistoon 2013. Osmo Rauhalan Maan silmät Pikku karhu, 2004 – installaatiota käsiteltiin ilkivallan takia laajemmin. Määräaikaisinta työskentelivät lisäksi rakennuskonservaattoriopiskelija sekä paperikonservaattori. Kaikkiaan konservoinnin toimenpiteitä tehtiin peräti 820 kpl. Näistä valtaosa 763 kpl oli esillä olevan sijoitetun, julkisen taiteen tai ulkoveistoshuollon toimenpiteitä. Konservaattoreiden tekemiä kirjallisesti dokumentoituja kuntotarkastuksia tehtiin 672 kpl, konservointitoimenpiteitä 102 kpl, joista 1 oli laajoja konservointeja. Kehystyksiä, korjauksia tai kehysmaalauksia ja kultauskorjauksia tehtiin 24 kpl. Säilytysratkaisuja herkille kohteille tehtiin 17 kpl.

 


2011

Julkisen taiteen projekteista Raimo Metsänheimo: Tiedonjano, 1987 pronssiveistoksen kiinnitys jalustaansa uusittiin. Prosenttitaideteos Timo Heino: Hedelmöitys, 2003 konservoitiin ja sen sijoituspaikka vaihtui hallintokunnan muuton takia. Raimo Metsänheimon Voimistelua ja Vokaliisi, 2003 pronssiveistosten valaisimet Hintan koululla uusittiin. Määräaikaisena kausitehtävässä työskenteli rakennuskonservaattoriopiskelija taidekonservaattorin valvonnassa. Töhrynpoistot tehtiin taide- tai metallikonservaattorin toimesta.  Kaikkiaan taideteoksille tehtiin eri toimenpiteitä 195 kpl. Näistä yli puolet eli 111 kpl oli esillä olevan sijoitetun, julkisen taiteen tai ulkoveistoshuollon toimenpiteitä. Konservaattoreiden tekemiä kirjallisesti dokumentoituja kuntotarkastuksia tehtiin 60 kpl, konservointitoimenpiteitä 83 kpl, joista 2 kpl oli laajoja konservointeja. Kehystyksiä tai kehysten korjauksia tehtiin 16 kpl, yksi näistä kultaajan tekemänä.

 
2010

Kaupungintalon ja muiden hallintokuntien sijoitettavan taiteen käsittelyjä jatkettiin. Kokoelman konservoinnissa toimi taidekonservaattorin lisäksi määräaikainen paperikonservaattori ja kausityössä restaurointiartesaani. Rakennuskonservaattoriopiskelija harjoitteli konservoinnissa 1 kk ajan. Töhrynpoistot tehtiin taidekonservaattorin toimesta. Kaikkiaan vuoden aikana tehtiin eri toimenpiteitä 384 kpl. Näistä yli puolet eli 228 kpl oli esillä olevan sijoitetun, julkisen taiteen tai ulkoveistoshuollon toimenpiteitä. Konservaattoreiden tekemiä kirjallisesti dokumentoituja kuntotarkastuksia tehtiin 106 kpl, ja konservointitoimenpiteitä 134 kpl, joista 11 oli laajoja konservointeja. Kehystyksiä tai kehysten korjauksia tai laajempia kehysmaalauksia ja kultauskorjauksia tehtiin 87 kpl. 

 

2009 

Julkisista taideteoksista painottuivat kaupungintalon taiteen käsittelyt, joista ostopalveluna hankittiin kaupungintalon lämpiön maalausten Aukusti Koivisto: Merikoski, 1939, Väinö Tiger: Näkymä Merikoskesta, 1940 sekä Paavo Leinonen: Näkymä Merikoskesta, 1938 konservointi, myös teosten ulkokehykset uusittiin kultaajamestarin toimesta. Martti Tarvaisen: Sisarukset, 1959 – pronssiveistos kiinnitettiin uusittuun vesialtaaseen johon oli asennettu vesisuihkut. Teos oli konservoitu jo vuonna 2006.

Taidekonservoinnin työhuonetyön vakiinnuttua kahteen kiinteistöön painopiste siirtyi pitkäkestoiseen konservointiin, vaarantamatta reagointia nopeisiin palvelupyyntöihin. Määräaikaisesti palkattiin paperikonservaattori ja kausityöhön artesaani. Kaikkiaan vuoden aikana tehtiin eri toimenpiteitä 324 kpl. Näistä yli puolet oli esillä olevan julkisen taiteen tai ulkoveistoshuollon toimenpiteitä. Konservaattoreiden tekemiä kirjallisia kuntotarkastuksia tehtiin 123 kpl ja konservointitoimenpiteitä 117 kpl, joista 9 oli laajoja konservointeja (3 ostopalveluna). Kehystyksiä tai kehysten korjauksia tehtiin 71 kpl, joista kolme kehystä teetettiin Ateneumin kehystäjällä.