In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Takkurannan koulu Takkurannan koulu

TAKKURANNAN KOULULLA TAPAHTUU

Helmikuu

viikko 8: Hiihtoviikko --> hiihdetään joka päivä säiden salliessa

viikko 9: Uintiviikko

Maaliskuu

viikko 10: Hiihtoloma :)

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Ouluun lupa kalastaa kalastuslaista poiketen

Lapin ELY-keskus on myöntänyt Oulun kaupungille luvan onkia ja pilkkiä Oulun kaupungin omistamilla Merikosken yläpuolisen Oulujoen sekä Hartaanselän koski- ja virta-alueilla kalastuslain 46 §:stä poiketen.

Oulujoen Merikosken padon yläpuolisilla koski- ja virta-alueilla onkiminen ja pilkkiminen ovat sallittuja koko vuoden Muhoksen kunnanrajaan asti.

Hartaanselällä (kalastusalue 2a Oulun kaupungin kalastuskartassa) koski- ja virta-alueilla onkiminen ja pilkkiminen ovat sallittuja vuosittain tammikuun alusta syyskuun loppuun sekä 1.11. klo 12 alkaen joulukuun loppuun.

Lapin ELY-keskus perustelee päätöstään sillä, että alueella esiintyvät vaelluskalakannat ylläpidetään velvoitekalanistutuksilla. Alueella, mihin onkimis- ja pilkkimislupa on haettu, ei myöskään ole vaelluskaloille sopivia lisääntymisalueita. Näistä syistä ei onkimisen ja pilkkimisen sallimisesta voida katsoa aiheutettavan haittaa vaelluskalakannoille, eikä vaaranneta kalastuslain tavoitteita.

Hartaanselän koski- ja virta-alueilla onkiminen ja pilkkiminen ei ole sallittua lokakuussa vaellussiian mädinhankinnan turvaamiseksi.

Lapin ELY-keskus ei sen sijaan myöntänyt Sanginjoen koski- ja virta-alueille onginta- ja pilkintälupaa, koska Sanginjoki on potentiaalinen vaelluskalojen lisääntymisalue.

Päätös on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Lisätiedot:
metsätalousinsinööri Juho Kuukasjärvi, Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, p. 044 703 2383, juho.kuukasjarvi[at]ouka.fi