KIVINIEMEN JA TAKKURANNAN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

TAKKURANNAN KOULU 

TAKKURANNAN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 

Päivitys 10.12.2020 

 

1. Käyttäydyn ystävällisesti, kohteliaasti ja olen rehellinen. Kunnioitan toisia. En kiroile enkä puhu rumasti. En hauku, nimittele, arvostele tai syyttele turhaan. Kuuntelen kaikkien mielipiteitä. 

2. En sotke koulun tiloja. 

3. En kiusaa enkä salli kiusaamista. Kerron aikuisille, jos tiedän kiusaamisesta. 

4. Noudatan koulun aikuisten ohjeita. 

5. En lyö, potki, töni tai millään muullakaan tavalla vahingoita toista. En heittele tavaroita. Jokaisella on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen. 

6. Pidän huolta sekä omista että yhteisistä tavaroista. Huolehdin siitä, että tavaroita säilytetään niiden omilla paikoillaan järjestyksessä. 

7. En turmele enkä ota käyttööni luvatta koulun tai toisen omaisuutta. Mikäli rikon jotakin, korvaan sen. 

8. En ole aiheetta poissa koulusta. Sovin korvaavat tehtävät opettajan kanssa. 

9. Sairaana ei saa tulla kouluun. Sairaana ei tarvitse tehdä koulutöitä. Kun jaksan kotiväki tai itse voi ottaa yhteyttä opettajaan ja kysyä tehtäviä. 

10. Suoritan annetut tehtävät mahdollisimman hyvin. 

 11. Käyttäydyn koulumatkalla kohteliaasti. Noudatan liikennesääntöjä ja käytän pyöräilykypärää sekä heijastinta ja valoja. Talutan suojatien yli. 

12. En aja koulun pihalla polkupyörällä enkä muulla ajoneuvolla. Talutan polkupyörääni, scootin ja laudan kannan piha-alueella.  Säilytän kulkuvälineeni niille varatuille paikoilla.  Scootti ja skeittialue on varattu vain tätä tarkoitusta varten. 

13. Tulen kouluun ajoissa. Käytän vain omaa ulko-ovea. Menen heti rauhallisesti sisälle, laitan kengät kenkätelineeseen ja jätän vaatteeni naulakkoon. Sen jälkeen siirryn omaan luokkaan, pesen kädet ja istuudun omalle paikalle. 

14. Säilytän puhelintani äänettömällä koko koulupäivän ajan omassa repussani. Käytän puhelinta vain aikuisen luvalla ja vain sovittujen asioiden tekemiseen. 

15. Liikun koulun sisätiloissa rauhallisesti kävellen. En koskettele turhaan pintoja ja muistan turvavälin epidemian aikana.  

16. Kun lähdemme kotiluokasta opiskelemaan koulun muihin tiloihin tai ruokailuun, järjestäydymme jonoon rauhallisesti opettajan ohjeiden mukaan käytävälle. 

17. Välitunneilla noudatan välituntisääntöjä. Otan kaikki mukaan leikkeihin ja peleihin. 

18.  Ruokailussa noudatan ruokailusääntöjä. 

19. Tupakkatuotteiden ja muiden päihteiden käyttö ja tuominen koulun alueelle on kielletty. 

20. Teräaseiden ja muiden vaarallisten esineiden ja aineiden tuominen kouluun on kielletty. Myös leikkiaseiden tuonti kouluun on kielletty. 

21. Oppilaalla on velvollisuus pyydettäessä luovuttaa häiritsevä tai kielletty esine/aine opettajalle/rehtorille. 

Pidämme yhdessä huolta, että Takkurannan koulu on turvallinen ja mukava koulu ihan kaikille. Teen parhaani viihtyisyyden ja työrauhan saavuttamiseksi koulussamme. Jos kuulen oppilasta tai koulua kohtaan kohdistuvasta uhasta tai vahingonteosta, ilmoitan siitä aikuisille. 

Järjestyssääntörikkomuksesta seuraa erilaisia toimenpiteitä opettajan harkinnan mukaan, koulun sovittujen rangaistuskäytänteiden mukaisesti.