Rehtorin terveiset

Hyvä kotiväki,

terveisiä täältä koulusta. Syyslukukausi on pyörähtänyt jälleen käyntiin. Kesä oli säiden puolesta hyvä. Korona aiheutti varmasti meille kaikille suuria muutoksia kesän viettoon. Toivottavasti kuitenkin kesällä kerättyjä voimia riittää syksyn pimeään.

Koulu on Takkurannan koululla  alkanut mukavissa merkeissä. Lapset ja aikuiset tulevat tänne joka päivä iloisella mielellä. Sitä on mukava katsella. Rehtori yrittää joka viikko tavata oppilaita jossakin yhteydessä. Ruokailu on ollut hyvä paikka kohdata ja jutella.

Korona-ohjeistus Opetushallituksen, THL:n sekä Oulun kaupungin osalta on selkeä, mutta myös hyvin vaativa koulun arjessa. Tavoitteenamme on pyrkiä mahdollisimman hyvin ehkäisemään tartuntaketjut ja pitämään huolta omalta osaltamme siitä, ettei kouluamme suljeta eikä etäopetukseen tarvitsisi siirtyä. Hyvä yleinen hygienia on kaiken a ja o. Käsittelemme opetusryhmiä siten, että koko koulun oppilaat oppilaat saavat olla yhdessä ulkona muistaen hyvän käsinpesun ja turvavälit tietyissä tilanteissa. Sisätiloissa olemme välttäneet kokoontumisia suurina ryhminä. On tärkeää, että lapset eivät tule koululle aikaisemmin kuin 10 minuuttia ennen koulupäivän alkua ja menevät heti saavuttuaan luokkaan. 

Korona-ohjeistuksen mukaisesti on tärkeää, etteivät lapset tule kouluun sairaana. Ohjeistuksessa pyydetään myös, etteivät lapset tule koulun alueelle koulupäivän jälkeen leikkimään. Pyydän, että huolehtisitte tästä ohjeistuksesta myös teidän perheenne yläasteikäisten osalta.

Olemme varautuneet mahdolliseen etäopetukseen siten, että kaikki luokat opettelivat Teamsin käytön mahdollisimman nopeasti. Selvitämme myös lähiaikoina, millaiset mahdollisuudet teillä on siellä kotona välineiden osalta hoitaa etäopetusta. Me kaikki varmasti toivomme, ettei etäopetukseen enää tarvitse mennä, mutta meidän tulee varautua siihen viime kevättä paremmin. Opettajat ottavat opetuksensa lukuvuosisuunnittelussa huomioon etäopetuksen mahdollisuuden.

Tällä hetkellä meidän on tärkeintä selvittää kaikkien oppilaiden osalta, mikä on tilanne oppimisen suhteen viiden kuukauden etäopetuksen ja koulupoissaolon jälkeen. Siinä tarvitsemme kotien yhteistyötä kanssamme. Tämän vuoksi oppilaiden kehityskeskustelut koulun ja teidän huoltajien kanssa ovat erittäin tärkeät.

Koulumme visio kuuluu: "Mahdollistamme onnellisuutta yhdessä tekemällä." Kouluun on tärkeä saada tulla hyvällä ja turvallisella mielellä. Sen eteen me kaikki teemme työtä jokaisena koulupäivänä. Turvallisen koulun rakentamiseen tarvitaan meidät kaikki lapsen arjessa toimivat. Ennen kaikkea tarvitaan yhteistyötä meidän aikuisten kesken. Lapset vasta opettelevat yhteistyön tekemistä meidän aikuisten esimerkillä, opastuksella ja avustuksella.

Heti ensimmäisten koulupäivien aikana kiinnitämme huomiota koulumme ilmapiiriin. Kiusaamista emme hyväksy ja harjoittelemme kohtaamaan toisemme ystävällisesti ja kunnioittaen. Toivon, että jokainen Takkurannan koululla työskentelevä, iso tai pieni, voi tulla turvallisin mielin jokaisena aamuna aloittamaan päivänsä sekä kulkea koulumatkansa rauhallisesti. Tässä yhteisessä ponnistelussa te huoltajat olette avainasemassa. Lasta tulee kuunnella herkällä korvalla, jotta pääsemme ajoissa puuttumaan ei-toivottuun toimintaan. Yhteistyö on voimaa.

Pyydämme teitä huoltajia aktiiviseen osallistumiseen lapsen koulutyön osalta. Kehityskeskustelu on ensimmäinen kohtaamisen paikka syys-lokakuussa vanhempainillan lisäksi.  Tässä tapaamisessa tehdään näkyväksi, mitä lapselle kuuluu. Joulu- tai tammikuussa tavataan uudelleen arviointikeskustelun merkeissä 1-4lk oppilaiden kanssa. Silloin katsotaan tarkemmin lapsen etenemistä oppimisen taidoissa.  Aktiivinen yhteydenpito lasta opettavien opettajien kanssa on aina hyvä asia. Vanhempaintoimikunnan kautta pääsette vaikuttamaan koulun kehittämiseen. Se kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa. Tervetuloa keskustelemaan yhdessä muiden vanhempien kanssa.

Oulun kaupungin uusi oppilaan arvioinnin ohjeistus löytyy sekä kaupungin sivulta että koulumme kotisivulta.

Lapsen kasvun tukemisen merkittävänä perustana on kodin ja koulun yhteistyö. Molemmilla on tässä tärkeässä prosessissa oma roolinsa. Meidän on hyvä keskustella avoimesti toistemme kanssa. Wilma olkoon informaatiokanava, jota pitää seurata aktiivisesti kotona ja koulussa, mutta keskustelu tulee käydä toistemme näkemyksiä kunnioittaen tällä hetkellä puhelimen tai Teamsin välityksellä. Näin voimme varmistaa, että olemme ymmärtäneet toisemme oikein.

 

Oikein hyvää syksyä ja jaksamista sinne koteihin.

Yhteistyöterveisin

Seija Ländén

rehtori