Lisää sivun otsikko

1. Ennen ruokailua pestään hyvin kädet. Ruokailua varten tehdään jono opettajan ohjeen mukaan. 

2. Kuljetaan kävellen ruokasaliin. Käytävällä kuljetaan häiritsemättä meneillään olevia oppitunteja. 

3. Jonotetaan rauhallisesti , linjastossa ei puhuta ja noudatetaan turvavälejä. 

- Linjastossa käytetään serviettiä ruokia otettaessa. Otetaan sopiva ruoka-annos. Jos jakelussa on ongelmia, käännytään oman tai valvovan opettajan puoleen. 

- Päivän salaattia otetaan aina, muita lisukkeita oman valinnan mukaan, kuitenkin noudattaen ohjeellisia kappalemääriä. Myös jälkiruoka otetaan muun annoksen yhteydessä. 

Linjastossa  pyritään ottamaan kaikki tarpeellinen kerralla, jotta ei synny ruuhkia. Leipä otetaan samalla kertaa. Levite otetaan omalla veitsellä mahdollisimman siististi. Leivän voitelu hoidetaan omalla paikalla 

 

4. Ruokaa otetaan sopiva annos, noudatetaan kuitenkin ohjeen mukaista  kappalemäärää. Kaikkia ruokia maistetaan. 

5. Siirrytään ryntäilemättä omalle ruokailupaikalle. 

6. Tarvittaessa haetaan lisää ruokaa. Ruokaa saa mennä hakemaan muiden jonottajien keskeltä, kun kysyy kohteliaasti tilaa. Otetaan aina kokonainen annos. Jos otat lisää maitoa, ota uusi lasi. Jos otat lisää leipää, ota uusi veitsi. 

7. Ruokaillaan hyvien tapojen mukaisesti ja annetaan kaikille ruokarauha. 

8. Jos on arvioinut ruokamäärän väärin, ja ruokaa jää, tulee asiasta  neuvotella oman opettajan kanssa.  

9. Ruokailuvälineet palautetaan omille paikoilleen.  

10. Muistetaan kiittää keittiöhenkilökuntaa ruuasta.  

11. Ruokailun päätyttyä siirrytään rauhallisesti omaan luokkaan.