AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Anu Komsi virtuoosiaarioiden tulkkina

Oulu Sinfonian konsertissa torstaina 14.4. klo 19 Madetojan salissa kuullaan maamme kansainvälisesti tunnetuimpiin koloratuurisopraanoihin lukeutuvan Anu Komsin säihkyviä tulkintoja. Hän esittää aarioita Vivaldin barokkiooppera Griseldasta ja Jukka Tiensuun varta vasten Komsille säveltämän loistokkaanräiskyvän Voice Verser -teoksen. Orkesterinumerona kuullaan alkusoitto oopperasta Griselda, ruotsalaisen barokkisäveltäjä Johan Helmich Romanin Sinfonia ja päätösnumerona Mozartin Jupiter-sinfonia.

Konsertin johtaa Johannes Gustavsson, joka on toiminut Oulu Sinfonian ylikapellimestarina vuodesta 2013 saakka. Hän vierailee säännöllisesti eri orkestereiden kapellimestarina ja  opettaa Ingesundin musiikkikorkeakoulussa. Gustavsson on myös Värmlannin Oopperan taiteellinen johtaja.

Sopraano Anu Komsin laaja ohjelmisto ulottuu renessanssista proge-jazzin kautta tuoreimpaan nykymusiikkiin ja yli viiteenkymmeneen oopperarooliin. Komsi toimii perustamansa Kokkolan Oopperan taiteellisena johtajana ja duoyhteistyö Marzi Nymanin kanssa jatkuu monipuolisella ja improvisatorisella ohjelmistolla, kuten myös yhteistyö Petri Niemisen kanssa jazzin suunnalla.

Jakolinkki