Asunnottomien yötä vietetään Rotuaarilla 17.10.2017 – lahjoita lämpimiä vaatteita - Ajankohtaista - Tapahtumat - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Asunnottomien yötä vietetään Rotuaarilla 17.10.2017 – lahjoita lämpimiä vaatteita

Valtakunnallista asunnottomien yötä vietetään tiistaina 17.10.2017. Oulussa keskustellaan asunnottomuudesta, syrjäytymisestä ja sosiaalisesta huono-osaisuudesta asunnottomien yönä Rotuaarin aukiolla kello 15–21.  Rotuaarille nousee teltta, josta jaetaan tiedon lisäksi lämmintä makkaraa, kahvia ja pullaa kaikille paikalle saapuville.

Suomessa oli 6650 yksin elävää asunnotonta vuonna 2016. Asunnottomia perheitä oli 325. 

Oulussa hätämajoitusjaksot lyhentyneet

Asunnottomien tilanne Oulussa on muuttunut viimeisten vuosien aikana. Asunnottomille tarkoitetussa Kenttätien palvelukeskuksessa asiakkaiden asumisjaksot ovat lyhentyneet. Kenttätielle tullaan usein ns. hätämajoitukseen, kun muuta kotia tai suojaa ei ole.

Perinteiset päihdeongelmaiset ovat pääosin siirtyneet sosiaalisen kuntoutuksen turvin Kenttätieltä muihin palveluihin. Tilalle tulleet uudet asiakkaat ovat entistä nuorempia ja moniongelmaisempia. Asunnottomien tai asunnottomuuden uhan alla olevien perheiden määrä on kasvanut. Päihdeasumispalveluiden piirissä on ollut tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä noin 140 oululaista.

Miesten vaatteita tarvitaan

Asunnottomien yön yhteydessä järjestetään Kinttaat kaverille -vaatekeräys, jossa kerätään miesten lämpimiä takkeja, kaulahuiveja, päähineitä ja käsineitä. Vaatteita lahjoitetaan tapahtuman aikana niitä tarvitseville. Loput lahjoitetaan Kenttätien palvelukeskukseen. Lahjoituksia vastaanotetaan Asunnottomien yössä Rotuaarin lavan edessä sekä ennakkoon Kumppanuuskeskuksen neuvontapisteessä (Kansankatu 53, Oulu) 16.10.2017 asti maanantaista torstaihin kello 9–15 sekä perjantaisin kello 9–14.

Asunnottomien yön järjestää Oulussa päihdetyön yhteistyöverkosto, jossa on osallistujia kaupungin hyvinvointipalveluista, seurakunnista ja järjestöistä. Tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa, ja sen taustalla on kansalaisliike Asunnottomien yö sekä maailmanlaajuinen YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen päivä.