AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Avoin teoshaku Kehään käynnissä

Kehä on monitaiteellinen festivaali kahdelle, johon kaikkien taiteenalojen teokset ovat tervetulleita. Kehää vietetään seuraavan kerran 4.-6.8.2016 Oulun alueella, osana Oulun juhlaviikkoja. Mukaan haettavat teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan. Festivaalilla teokset antavat rajat, joiden suojaamina sekä taiteilija että hänen vieraansa voivat kohdata toisensa paljaammin, toisin ja kenties merkityksellisemmin kuin arjen keskellä onnistuu. Kehä järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2015.

Vuoden 2016 festivaalin teemana on Julkinen - Salaisuus
Mukaan valittavat teokset voivat tutkia teemaa esimerkiksi jollakin seuraavista tavoista:

 1. Salaisuus kaupunkitilassa. Voimmeko taiteen kautta olla yhdessä julkisesti toisin? Erityisesti etsitään performatiivisia teoksia, joissa kahdenvälinen salaisuus näyttäytyy, tai piiloutuu. Miten tällaiset teot puhuttelevat ohikulkijoita?
   
 2. Salaiset kohtaamiset ovat erityisen herkkiä ja kunnioittavia teoksia, joissa taiteilija ja hänen vieraansa kohtaavat niin, että kukaan muu ei näe.
   
 3. Rajan ylitykset voivat tutkia esimerkiksi tabuja tai erilaisia valehtelun ja rehellisyyden muotoja. Rajan ylitykset voivat olla myös työpajatyyppisiä teoksia, joissa taiteilijan ja hänen vieraidensa intiimeistä kohtaamisista kasvaa julkinen taidenäyttely tai -teko.

Kehä-festivaali on perustettu, koska moni taiteilija työskentelee kahdenkeskisen taiteen lähtökohdista, mutta tilaisuuksia keskinäiselle kokemusten jakamiselle ja oppimiselle on liian vähän. Siksi tapahtuman aloittaa mukaan valittujen taiteilijoiden tapaamispäivä, jossa orientoidutaan tulevaan festivaaliin tekemällä yhdessä taidetta ja keskustelemalla.
Kehän on myös tarkoitus toimia siltana kahdenkeskisen hoivataiteen ja nykytaiteen välillä. Tapahtumaan kuuluu kiertuepäivä, jossa ohjelmiston teokset viedään vierailulle sosiaalialan laitoksiin. Mikäli kaikki teokset eivät sovellu luontevasti hoitolaitoksiin, teoksia voidaan hyvin toteuttaa kiertuepäivänä myös jonkin Oulun lähikunnan kaupunkitilassa. Jokaisen taiteilijan kanssa sovitaan hänelle sopivasta osuudesta.

Festivaali vastaa ohjelman tuotannosta, lupajärjestelyistä ja markkinoista sekä yhteydenpidosta laitoksiin. Taiteilijoille lupaamme kotimajoituksen, matkakulut, tukea teoksen mahdollisiin materiaalikuluihin sekä pienen 200 euron teospalkkion, jota kuitenkin korotetaan, jos saamme lisää myönteisiä apurahapäätöksiä. Kehää rahoittavat Oulun kaupunki, Taiteen edistämiskeskus sekä vuoden 2015 säästöpossu eli Kehä-festivaalin osallistujien lahjoitukset.

Festivaalin aikataulu:

To 4.8. Orientaatio ja taiteilijatapaaminen
Pe 5.8. Hoivalaitoskiertue Oulussa ja lähikunnissa
La 6.8. Kehä kaupunkifestivaali Oulun Linnansaaressa, yhteistyössä Tähtitornin kahvilan kanssa

Teoshaun liitteeksi vapaamuotoisessa hakemuksessa seuraavat asiat:

 • Teoksen nimi ja kuvaus
 • Mahdollinen toive toteuttaa teos kiertuepäivänä jossain tietyssä sosiaalialan laitoksessa vai kaupunkitilassa
 • Teoksen kesto ja sille sopiva vuorokaudenaika
 • Tekninen tarve ja esitystilan toiveet (mm.sisätila, ulkotila, tilan koko)
 • Onko teokselle mahdollisesti omaa rahoitusta
 • CV ja näyte taiteellisesta työskentelystä sähköisessä muodossa

Teosehdotukset: kehafestivaali @gmail.com
Haku päättyy 24.4. ja ilmoitamme valituksi tulleille toukokuun puolivälissä.

Lisätiedot:
Tuottaja Niina Jortikka, niina.jortikka @gmail.com
Taiteelliset johtajat Timo Harju, timo.juhani.harju @gmail.com ja Henna Hanhineva, henna.hanhineva @gmail.com

Kehä ja teoshaku Facebookissa
Vuoden 2015 Kehän ohjelma

 

Jakolinkki