AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Crowdsparks-valoteos yhdistää pelillisyyden ja ihmiset

Valoa Oulu! -valofestivaalin avajaisiltana perjantaina 20.11.2015 yleisöllä on mahdollisuus olla osa valoteosta. Crowdsparks on yhteisöllinen ja pelillinen valoteos, joka saa kaupunkilaiset kipinöimään. Valoteokseen voi osallistua kauppatorilla Toripolliisi-patsaan luona klo 16–22. Teoksen toteuttavat yhteistyönä VTT:n älykkään valaisun tutkimustiimi sekä valaistussuunnittelutoimisto Lighting Design Collective (LDC).

Teoksessa käytetään paikalle saapuneiden ihmisten omia älypuhelimia valonlähteinä, jotka tahdistetaan reaaliajassa ihmisten ja koko yleisön liikkeisiin ja toimintaan. Valoteokseen osallistutaan paikan päällä QR-koodin avulla tai osoitteessa: http://crowdsparks.cloudapp.net/

Yhteisöllisyys ja yleisön osallistaminen ovat tärkeä tekijä Valoa Oulu! -festivaalilla. Yleisöä osallistavaa ohjelmaa on tänäkin vuonna runsaasti, kuten Led-värkkäyspaja, Valomaalaustyöpaja ja Valoa Oulu! -satutunti pääkirjastolla. Robotus-yhteisötaideteoksen tekoon ovat osallistuneet oululaiset lapset ja nuoret opettajineen. Robotuksen on suunnitellut Tiina Vehkaperä. Robotusta on tehnyt kaiken kaikkiaan yli 1000 henkilöä.

 

Lisätietoja:

Valoa Oulu! -valofestivaali, vastaava tuottaja Anna Lanas, p. 044 317 1282, anna@annalanas.fi

www.ouka.fi/valoaoulu

Jakolinkki