AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Joulun musiikkia 40-kätisesti

Oulun-opiston pianistit esittävät Joulun musiikkia 40-kätisesti lauantaina 30.11.2019 klo 16.30 F-Musiikki Oulun myymälässä (Tyrnäväntie 1 Oulu)

Oulu-opiston pianonsoiton opettajat Tiia Kumpula ja Tarja Takala-Hotti heräsivät huoleen pienten ja isojen pianistien mahdollisuudesta kokea soittamisen iloa ja oppimista yhdessä muiden soittajien kanssa. Säestämään pianisti pääsee joskus, mutta yleensä pianonsoitto on aika yksinäistä puuhaa. Opettajat päättivät ideoida pianistien yhteissoittotilaisuuden. Tämän ainutlaatuisen idean eteen tehtiin töitä: sovitettiin joululauluja noin 40 kädelle, etsittiin paikka, jossa olisi tarpeeksi instrumentteja ja harjoiteltiin paljon tulevaa esiintymistä varten.

F-musiikki Oulu puolestaan tarjosi mahdollisuuden  soittamiseen usealla kosketinsoittimella yhtä aikaa. Joululaulun sävelin on tarkoitus kokea yhdessä oppimista ja kuuntelua sekä kehittää sosiaalisia taitoja. Esiintyminen on kommunikointia yleisön kanssa, ja tässä tapauksessa myös monen muun soittajan kanssa, kuin oikeassa orkesterissa.

Oulu-opistossa annetaan musiikinopetusta taiteenperusopetuksessa ja kansalaisopisto-opetuksessa. Musiikin kurssilaisia on  reilu 2100 ja pianon soittoa opiskelee 160 kurssilaista.

Tervetuloa kuuntelemaan  "Joulun musiikkia 40-kätisesti" F-Musiikki Oulun myymälään (Tyrnäväntie 1 Oulu) ja virittäytymään joulun tunnelmaan!

Jakolinkki