AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Kekripukki palaa Valoa Oulu! -valofestivaalin ohjelmistoon

Vuoden 2013 valofestivaalilta tuttu Kekripukki tekee paluun ja polttajaisia vietetään Lammassaaressa 28.11.2015. Kekrin tuominen maaseudulta kaupunkiin modernisoituna mahdollistaa kaupunkilaisille yhteisöllisen tapahtuman, joka kumpuaa suomalaisten omista perinteistä.

Valaiseva ja lämmittävä tulielementti keskellä pimeintä vuodenaikaa ja korkeatasoisten taiteellisten ohjelmanumeroiden muodostama sisältö tarjoavat yleisölle oman osallistumisen ohella yllättäviä, maagisia elämyksiä. Parhaimmillaan tapahtuma alkaa elvyttää vanhoja, unohtuneita kekriperinteitä ja luo uusia.

Ennen kekripukin polttoa on mahdollisuus jättää jäähyväiset vanhalle vuodelle. Kekripukin luota löytyy tuohenpaloja, joista kävijä voi valita yhden ja siirtää ajatuksista tuoheen muiston, jolle haluaa jättää jäähyväiset. Tuohi sujautetaan sen jälkeen kekripukkiin, jossa se toimii myös sytykkeenä.

Kun pimeä laskeutuu Lammassaaren ylle, saaresta kuuluu kummia. Rummun kaukainen kumina kutsuu kekripukin ympärille eriskummallisia hahmoja. Ohjelmasta vastaavat nuorten taidepaja Veeran Verstas, Liekkiryhmä Tulikukka, Rytmiryhmä Uh ja Ah sekä tanssitaiteilija Jarkko Lehmus. Tapahtuma huipentuu kekripukin polttoon.

Oululaisten toivotaan ottavan osaa juhlaan ja pukeutuvan kekriasuun tai naamioon. Ennen ajateltiin, että kekrinä maailma oli nurin kurin. Miehet saattoivat pukeutua naisen vaatteisiin ja päinvastoin, osa puolestaan käänsi turkin tai takin nurinpäin.

Tapahtuman tuottaa Niina Jortikka ja se on toteutettu yhteistyössä nuorten taidepaja Veeran Verstaan ja Oulun nuorten pajakeskuksen Puutyöpajan kanssa. Jortikka on saanut teokseen rahoitusta Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahastosta sekä Oulun kaupungilta.


 

Lisätietoja:

Kekripukki palaa!, tuottaja Niina Jortikka, p.040 591 6092, niina.jortikka@gmail.com

Valoa Oulu! -valofestivaali, vastaava tuottaja Anna Lanas, p. 044 317 1282, anna@annalanas.fi

Kekripukin polttajaiset  -tapahtumaan liittyvä kuva on ladattavissa osoitteessa: www.ouka.fi/oulu/valoa/media

Linkki tulostettavaan kekrinaamioon: www.kekri.fi/oppilaalle/oppilaalle-alakoulu/oppilaalle-naamari

Jakolinkki