AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Kekripukki syntyy nuorten yhteistyönä

Oulun kaupungin nuorten pajakeskuksen Puutyöpajalla on eletty jännittäviä hetkiä, kun pajalla on rakennettu kekripukin pienoismalleja. Pienoismallien kesken suoritettiin tiukkaakin tiukempi äänestys ja suosituimman pienoismallin perusteella ollaan nikkaroitu täysikokoinen kekripukin runko.

Maanantaina 16.11. klo 12.30 kekripukki muuttaa Puutyöpajalta nuorten taidepaja Veeran Verstaalle (osoite Mielikintie 1). Kekripukki saa lopullisen ulkomuotonsa, kun Veeran Verstaan nuoret päällystävät sen luonnonmateriaaleilla. Puutyöpajan nuoret rakentavat kekripukkia ensimmäistä kertaa, Veeran Verstaalle kekritapahtuma on jo toinen.

Kekrin uusi tuleminen

Kekri on ollut vanhassa maaseutuyhteisössä sadonkorjuun ja samalla vanhan vuoden päättymisen juhla.

- Tulevaisuudessa haaveenani on kekritapahtumien sarja, joka sisältäisi kekrimarkkinat, ruokakursseja, kekri-illalliset ja perinnetyöpajoja. Kekripukin polttajaiset olisivat komea piste iin päälle! Heitän haastetta kotiseutuyhdistyksille sekä kaikille, joita kekriperinteiden elvyttäminen puhuttelee, tuottaja Niina Jortikka visioi.

Kekripukki osana Valoa Oulu! -valofestivaaleja

Vuoden 2013 valofestivaalilta tuttu Kekripukki tekee paluun ja polttajaisia vietetään Lammassaaressa 28.11.2015. Ennen kekripukin polttoa on mahdollisuus jättää jäähyväiset vanhalle vuodelle. Kekripukin luota löytyy tuohenpaloja, joista kävijä voi valita yhden ja siirtää ajatuksista tuoheen muiston, jolle haluaa jättää jäähyväiset. Tuohi sujautetaan sen jälkeen kekripukkiin, jossa se toimii myös sytykkeenä.

Kun pimeä laskeutuu Lammassaaren ylle, rummun kaukainen kumina kutsuu kekripukin ympärille eriskummallisia hahmoja. Ohjelmasta vastaavat nuorten taidepaja Veeran Verstas, Liekkiryhmä Tulikukka, Rytmiryhmä Uh ja Ah sekä tanssitaiteilija Jarkko Lehmus. Tapahtuma huipentuu kekripukin polttoon.

Tapahtuman tuottaa Niina Jortikka ja se on toteutettu yhteistyössä nuorten taidepaja Veeran Verstaan ja Oulun kaupungin nuorten pajakeskuksen Puutyöpajan kanssa. Jortikka on saanut teokseen rahoitusta Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahastosta sekä Oulun kaupungilta.

 

Lisätietoja:

Kekripukki palaa!, tuottaja Niina Jortikka, p. 040 591 6092

Nuorten taidepaja Veeran Verstas, koulutustuottaja Eeva Kejonen, p. 050 5900 711 (tavoitettavissa parhaiten arkisin klo 9-15)

Oulun kaupungin nuorten pajakeskuksen Puutyöpaja, työvalmentaja Tuomo Miettunen, p. 050 373 2528 (tavoitettavissa parhaiten pe 13.11. alkaen / arkisin klo 8-14)

Valoa Oulu! -valofestivaali, vastaava tuottaja Anna Lanas, p. 044 317 1282, anna@annalanas.fi

 

Kekripukki ja tapahtuman tarkka aikataulu Facebookissa nimellä Kekripukki palaa!
https://www.facebook.com/events/430489943800958/


Tapahtumaan liittyvät kuvat ovat ladattavissa osoitteessa: www.ouka.fi/oulu/valoa/media. Kuva kekripukin pienoismalleista: Tuomo Miettunen. Kuvassa oikealla oleva minipukki voitti äänestyksen.

Jakolinkki