AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Kulttuurimylly tuo taidetta erityisryhmien ulottuville

 
Oulun kaupungin erityisryhmien päivätoimintakeskus Hanhilehto järjestää keskiviikkona 29.5. kello 9–15 Kulttuurimylly – Culture Mill -tapahtuman, johon on kutsuttu sata kutsuvierasta. Kutsuvieraat ovat kaupungin työ-ja päivätoimintaan osallistuvia eri-ikäisiä vammaisia ja kehitysvammaisia oululaisia.
 
Kulttuurimyllyssä on päivän aikana ohjelmassa erilaisia työpajoja ja esityksiä kuvataiteisiin, elokuvataiteeseen, musiikkiin, teatteriin, kirjallisuuteen ja tanssiin liittyen. Päivässä tutustaan myös multisensoriseen toimintaan, jonka kokemisessa voi käyttää monia eri aisteja. Hanhilehdon ohjaajat, alan opiskelijat ja vapaaehtoistoimijat kulkevat tapahtumassa kutsuvieraiden tukena tutustumassa yhdessä kulttuurin eri osa-alueisiin.
 
Kulttuurimylly-tapahtumassa avataan myös taidenäyttely, jossa esillä on Hanhilehdon asiakkaiden yhteisötaideteoksia. Näyttely on esillä 29.5–2.6 Valveella.
 
”Taide ja kulttuuri kuuluvat kaikille. Kulttuuritapahtumien ja taiteen tulee olla tarjolla myös heille, joiden on esimerkiksi fyysisten rajoitteiden tai sosiaalisten esteiden vuoksi haastavaa osallistua kulttuuritoimintaan”, sanoo sosionomi-ohjaaja Terella Keskinen Oulun kaupungin erityisryhmien päivätoimintakeskus Hanhilehdosta.
 
”Meillä Hanhilehdossa on huomattu kulttuurin ja taiteen lisäävän hyvinvointia. Halusimme järjestää tapahtuman, joka lisää yhdenvertaisuutta ja taiteen saatavuutta, samalla teemme yhteistyötä eri alojen välillä.”

Lue lisää Hanhilehdon toimintakeskuksesta täältä.

Jakolinkki