AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Nuoret tanssijat valtaavat areenat Oulu-opistossa ja uusi Virta-tanssikatselmus

Yli viisisataa Oulu-opiston taidekoulun tanssinharrastajaa valtaavat näyttämöt Teatterikuopalla 24.-27.4. Haukiputaalla ja 7.-8.5.2019 Pohjankartanossa Oulussa.

Teatterikuopan esiintymisareenan valtaavat haukiputaalaiset ja kiiminkiläiset tanssijat viidessä näytöksessä. Pohjankartanon juhlasalin kahteen näytökseen tulevat tanssinharrastajat Oulunsalosta, Ritaharjusta, Hiukkavaarasta ja Kiimingistä.  Tanssivat lapset ja nuoret tuovat esille kansainvälistä väriä, eri maiden kulttuureista kerrotaan tanssin keinoin.

Oulu-opistossa tanssia opetetaan kymmenissä eri kohteissa ja niin on tanssivia harrastajiakin noin 500. Tanssin eri lajeja on useita nyky- ja showtanssista streetlajeihin. Esiintyjät ovat iältään 4-18-vuotiaita. Tanssiesityksien ohjaamisesta vastaa viisitoista tanssinopettajaa. Onhan koko Oulu tunnettu tanssikaupunki, reuna-alueitaan myöten!

Teatterikuopan näytökset ke 24.4. klo 18, to 25.4. klo 18, pe 26.4. klo 18, la 27.4. klo 14 ja klo 16.
Pohjankartanon näytökset ti 7.5. klo 18 ja ke 8.5. klo 18

Liput esityksiin on 6 euroa ja niitä saa ovelta ja Oulu10 toimipaikoista

Kansainvälistä tanssinpäivää juhlitaan sunnuntaina 28.4.2019 klo 13 Teatterikuopalla uuden VIRTA-tanssikatselmuksen merkeissä

Myös aikuiset tanssinharrastajat pääsevät näyttämään omia taitojaan uudessa aikuisille suunnatussa katselmuksessa, joka sisältää työpajoja, esityksiä ja keskusteluja. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja Oulu-opisto juhlistaa näin kansainvälistä tanssinpäivää katselmuksen merkeissä. Tapahtumassa on edustettuina useita eri tanssinlajeja eri tanssiyhteisöistä, joten yleisölle tapahtuma tarjoaa mielihyvää kaikille aisteille. Esiintyvät ryhmät paljastetaan vasta katselmuksen yleisötapahtumassa klo 13.

Tapahtumaan toivotaan runsain joukoin yleisöä kannustamaan rohkeita aikuisia, jotka ylittävät esiintymiskynnyksen. Tämä uusi katselmus on matalan kynnyksen tapahtuma, josta toivotaan kehittyvän vuorovaikutteista, osallistavaa ja keskustelua herättävää toimintaa. 

Liput esitykseen on 10 euroa ja niitä saa ovelta ja Oulu10 toimipaikoista.

Kuva: Sanni Luttinen

Jakolinkki