AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu Sinfonia tavoitti jalkautumiskiertueellaan 10 575 kuulijaa

Oulu Sinfonian tavoite on koskettaa elävän konserttimusiikin kautta alueen koko väestöä. Niinpä syyskausi on alkanut laajan Suur-Oulun alueen kattavalla kolmen viikon jalkautumiskiertueella. Jousiorkesteri keskittyi pääasiassa alueen palvelutaloihin ja hoivakoteihin. Virva Pietilän juontamat  27 konserttia veivät aikamatkalle Tyynen ja Vittorin rakkaustarinaan tangojen, polkan ja muiden ikivihreiden siivin vuosikymmenten taakse. Puhallinorkesteri vieraili Juha Piston johdolla lähinnä Oulun seudun kouluissa ja oppilaitoksissa ja tarjosi elokuvateemaisen sävelkimaran lisäksi myös soitinesittelyt kolmessakymmenessä konsertissa.

Kiertueen 57:ssä konsertissa tavoitettiin yhteensä 10 575 kuulijaa, joista on 9480 koululaisia, 645 vanhuksia ja 450 erityisryhmiä sekä muita kuulijoita. Suurin osa vanhuksista ja erityisryhmiin kuuluvista ovat henkilöitä jotka eivät itse pääse kulkemaan elävän musiikin pariin.

Jalkautumiskiertueen lisäksi Oulu Sinfonia ja Valveen sanataidekoulu järjestivät Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman maksuttoman taidetuokion sylivauvoille ja heidän vanhemmilleen. Kahdeksan Riimikissan runokonserttia Valveella, Oulunsalo-talossa, Madetojan salissa, ensi- ja turvakodilla sekä SYKE-talossa tavoitti yhteensä 96 lapsiperhettä.

Oulu Sinfonia konsertoi torstaisin Madetojan salissa ja kausikonsertit käynnistyvät 15.9. kun orkesterin oma konserttimestari Lasse Joamets tulkitsee Mendelssohnin viulukonserton ylikapellimestari Johannes Gustavssonin johtaman orkesterin kanssa. Sitä ennen orkesteri esittää vielä koko perheen musiikkinäytelmän Uppo-Nalle löytää ystävän to 8.9. klo 18 ja pe 9.9. klo 10. Erityisesti 5-11 –vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnatun, kapellimestari Andres Kaljusten johtaman teoksen solistikaartissa on monille oululaisille tutut Pohjoisen Oopperakomppanian laulajat.

Jakolinkki