AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu Sinfonian kevätkauden päätöskonsertissa to 12.5. klo 19 keväisen romanttista musiikkia

Oulu Sinfonian kevätkauden viimeinen sinfoniakonsertti soi torstaina 12.5. klo 19 Madetojan salissa. Konsertin alkusoittona kuullaan Ruy Blas –alkusoitto, jonka Felix Mendelssohn sävelsi samannimiseen Viktor Hugon näytelmään. Mendelssohnin musiikkia kuullaan myös solistinumerona, kun Hollannin arvostetuimpiin muusikoihin lukeutuva pianisti Ronald Brautigam tulkitsee Mendelssohnin valtavaan suosioon nousseen ensimmäisen pianokonserton. Mendelssohn oli 1800-luvun tunnetuimpia musiikillisia lapsineroja ja hänestä kehittyi merkittävä vaikuttaja aikansa Euroopan kulttuurielämässä. Säveltämisen ja soittamisen lisäksi hän toimi myös musiikkitoimittajana sekä kapellimestarina ja sai kunnian olla johtamassa Robert Schumannin ensimmäisen sinfonian kantaesitystä, jossa soivat luonnon herääminen, valo, onni ja rakkaus. Schumann antoi teokselleen lisänimen Kevät elämänsä onnellisimman kevään sekä Adolf Böttgerin samannimisen romanttisen runonsäkeen mukaan.

Konsertin johtaa Oulu Sinfonian ylikapellimestari Johannes Gustavsson, joka johtaa vakuuttavasti niin oopperaesityksiä, suuria sinfoniakonsertteja, kamarikokoonpanoja kuin uusimman musiikin yllätyksellisimpiä teoksia. Gustavsson aloitti Oulu Sinfonian ylikapellimestarina syksyllä 2013 ja jatkaa ainakin kesään 2018 saakka.

Pianisti Ronald Brautigam on useita palkintoja voittanut virtuoosi, jonka musikaalisuutta on ylistetty ympäri maailmaa. Hän on esiintynyt arvostetuimpien orkestereiden solistina sekä soolokonsertein ja on erityisen tunnettu Beethovenin sonaattien tulkinnoistaan. Levytyksistään hän on saanut useita tunnustuksia ja pianon lisäksi Brautigam hallitsee myös fortepianon soiton. Konsertoinnin ohella Brautigam toimii professorina Baselin musiikkikorkeakoulussa.

Lisätietoja: http://www.oulusinfonia.fi/konsertit-2/kevat.html
http://www.ronaldbrautigam.com/
http://www.nordicartistsmanagement.com/artists/johannes-gustavsson-conductor

Jakolinkki