AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu Sinfonian vivahteikas syksy tarjoaa jokaiselle jotain

Oulu Sinfonia aloittaa syyskautensa perinteisesti jalkautumalla alueen palvelukeskuksiin, kouluihin ja ensimmäistä kertaa myös vauvaperheiden luo peräti kolmen viikon ajan elo-syyskuun vaihteessa. Konsertteja eri puolella Suur-Oulua on noin 80 kpl eli Oulu Sinfonia todella kuuluu kaikille alueen ikäryhmille.

Ensimmäinen konsertti Madetojan salissa on la 27.8. klo 19. Poliisin päivän hyväntekeväisyyskonsertin solistina on itseoikeutetusti Oulun poliisin vanhempana konstaapelina arkityötään tekevä tenori Petrus Schroderus, joka on hurmannut kuulijansa mm. Kansallisoopperan ja Oulun Oopperan produktioissa. Konsertin tuotto ohjataan kokonaisuudessaan Vuolle Setlementin Tyttöjen ja Poikien Talon kautta Rytmiä elämään -toimintaan, jossa 12-29-vuotiaat vahvistavat elämänhallinnan taitojaan. Konsertin kapellimestarina toimii Markus Lehtinen, pianistina Markus Vaara ja juontajana Jarmo J. Husso.

To 8.9. klo 18 on vuorossa ystävyyden ja toistemme hyväksymisen teemoissa liikkuva koko perheen konsertti Uppo-Nalle löytää ystävän. Ensimmäisen varsinaisen sinfoniakonsertin solistina loistaa Oulu Sinfonian oma konserttimestari Lasse Joamets to 15.9 klo 19. Brahms ja muut mestarit -konsertin johtaa ylikapellimestari Johannes Gustavsson ja se esitetään seuraavana päivänä myös Ylivieskassa. Orkesterin uusi harppu puolestaan vihitään käyttöön to 22.9. klo 19 Salaisia lauluja -konsertissa harpisti Anni Kuusimäen ja brittikapellimestari Leo McFallin kanssa.

Runoilijan tie –konserteissa to 29.9. ja pe 30.9. keskiössä on Vesa-Matti Loirin ja hänen luottokitaristinsa Peter Lerchen vuosikymmenten yhteistyö. Konsertissa kuullaan koskettavimmat Eino Leinon tekstit jousiorkesterille sovitettuna Esa Heikkilän toimiessa kapellimestarina. Oulu Sinfonia tekee yhteistyötä myös The Irish Festival Of Oulun kanssa to 6.10. An Irish Musical Journey –konsertissa. Sinfoniakonserttien parissa jatketaan to 13.10. kun kapellimestari Dalia Stasevska ja sellisti Julian Steckel tuovat Terveiset Italiasta. Sama konsertti esitetään pe 14.10 Raahessa. Lisää romantiikan ajan mestariteoksia on tarjolla to 20.10 kun orkesteri saa vieraakseen maailmankuulun viulutaiteilijan Sarah Changin.

Ranskalaisia uusklassisia teoksia sisältävä Gloria –konsertti 3.11. Pyhäinpäivän alla kokoaa yhteen Oulun seurakuntayhtymän kaikki kanttorit. Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin ja Oulun seurakuntien kanssa yhteistyössä toteutetun loistokkaan konsertin solistina konsertissa on sopraano Anna-Kristiina Kaappola ja kapellimestarina Nils Schweckendiek, kuoroina ovat Raimo Paason valmentamat Kanttorikuoro ja Oulun Hiippakunnan Oratoriokuoro.  To 10.11. esitetään puolestaan monilahjakkaan Olli Mustosen säveltämä sinfonia Johannes Angelos. Mustonen toimii itse konsertissa Prokofjevin pianokonserton solistina Johannes Gustavssonin ollessa kapellimestarina. 

SAGAS – Orchestral Fantasy Music tuo Madetojan saliin pe 18.11. klo 19 musiikkia fantasiaelokuvista ja peleistä. Viime vuonna SCORE –pelimusiikkikonsertissa oululaiset hurmannut sopraano Sabina Zweiacker ja juontaja Orvar Säfström saapuvat siis taas Ouluun. Orkesteria johtaa Edward Ananian-Cooper ja kuorona on Oulun ammattikorkeakoulun kamarikuoro Olli Heikkilän valmentamana. To 24.11. jatketaan jännittävissä äänimaisemissa kun lyömäsoitinduo MallenusIncus esittää Tobias Broströmin Theatron-teoksen orkesterin kanssa kapellimestari Erkki Lasonpalon johdolla. Oulu Sinfonia kutsuu Oulun kaupungin kulttuuripolun mukaisesti kaikki alueen viidesluokkalaiset kuuntelemaan teoksen ja tutustumaan sinfoniaorkesterin toimintaan pe 25.11.2016.

Syksyn suursatsaus on Wagnerin Valkyyrian ensimmäinen näytös to 1.12. klo 19 konserttiversiona. Tähtitrio Camilla Nylund, Mikael Weinius ja Matti Salminen takaavat vaativallekin oopperan ystävälle täydellisen konsertti-illan ylikapellimestari Johannes Gustavssonin johdolla. Vuosi huipentuu Merry Christmas! -yhteiskonserttiin Oulu All Star Big Bandin kanssa pe 9.12. klo 19. Suuren luokan viidekonsertin solistiksi saapuvat rakastettu Maria Ylipää ja suvereeni Jukka Nylund. Jazzahtavan svengaavista amerikkalaisista joululauluista koostuvan konsertin johtaa Jaakko Kuusisto.

Syksyn aikana Oulu Sinfonia soittaa myös Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa ja tekee laajasti yhteistyötä kaupungin muiden toimijoiden kanssa ottaen ohjelmistossaan ja esiintymispaikoissaan huomioon kaikki ikäryhmät.

Konserttiliput ovat myynnissä 15.6. alkaen ja kausikortit 31.8.2016 saakka.

Oulu Sinfonian uusilta nettisivuilta (www.oulusinfonia.fi) löytyy kuvapankki ja lisätietoja konserteista.

Lisätietoja antavat myös intendentti Leena Pälli / 044 703 7210 ja tuottaja Katariina Kummala / 044 703 7220.

Jakolinkki