AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun 35. kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali on käynnistynyt

Festivaaliviikko 25. – 31.1. on käynnistynyt lähes loppuunmyydyllä turkulaisen Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen esityksellä Gorilla Gorilla. Lipunmyynti alkaneen viikon festivaaliin on käynyt vilkkaana. Tällä hetkellä lippuja on myyty n. 5300 eli noin 70 % myynnissä olevista lipuista. Osa esityksistä on jo täyteen varattuja, mutta vielä mahtuu mukaan. Viikon aikana nähdään lähes 80 esitystä kaupunginteatterissa, Kulttuuritalo Valveella, Oulun taide- ja mediapajassa sekä Oulun seudun kouluissa. 
  
Kaiken Kirja saa kotimaisen kantaesityksensä
 
Oulun kaupunginteatterin Kaiken Kirja (ikäsuositus 7+) saa kantaesityksensä tiistaina 26.1. klo 18 suurella näyttämöllä. Näytelmän Thomas-pojalla on kyky nähdä asioita, joita muut eivät näe; raekuuroja keskellä kesää ja trooppisia kaloja kanavassa. Thomas saa kokea kirjojen ja musiikin voiman ja hän oppii, että onni alkaa siitä mihin pelko loppuu. Näytelmän on ohjannut ja suomentanut Kari-Pekka Toivonen.  
 

 
Koko festivaaliviikon ajan yleisöllä on mahdollisuus tutustua teatterilla neljään Kaiken Kirjaan. Jättikokoiset opukset ovat olleet marras-tammikuun aikana esillä pääkirjaston lisäksi kuudella sivukirjastolla, ja lapset ovat saaneet kirjoittaa tai piirtää niihin ajatuksiaan. Miltä tuntuu juuri nyt? Mikä minusta tulee, kun kasvan isoksi? Miksi pidän teatterista, miksi lukemisesta?
 
Ulkomaiset esitykset sopivat kaikille
 
Festivaalin kaukaisin vieras on nyrkkeilijäklovni Fraser Hooper Uudesta-Seelannista. Hänen esityksensä Boxing (ikäsuositus 5+) tarjoaa mimiikkaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joihin myös yleisö voi osallistua. Hooperin suosittu aikuisten klovneria-työpaja on loppuunmyyty. 
 
 
Toinen kansainvälinen festivaalivieras on Ariel Doron Israelista. Hänen villissä ja hulvattomassa nukketeatteriesityksessään Plastic Heroes (ikäsuositus 14+) nostetaan pöydälle kovia ja kipeitä asioita. Molemmat esitykset ovat lähes sanattomia, joten kielimuuria ei ole.
 
Näytelmäkirjailija Laura Ruohonen festivaalivieraana
 
Festivaali tuo Ouluun myös Pikku Kakkosestakin tutut Yökyöpelit. Laura Ruohosen kirjoihin perustuvat hullunhauskat hahmot esittävät iloisia kappaleitaan lastenmusiikkikonserteissa sunnuntaina 31.1. klo 14 ja 16 suurella näyttämöllä. Esiintyjinä ovat mm. Martti Suosalo, Seela Sella ja Vuokko Hovatta. Sävellykset ovat Anna-Mari Kähärän. Tuntia ennen konsertteja, klo 13 ja 15, Laura Ruohonen lukee tuttuja ja ennen kuulemattomia runojaan suuren näyttämön lämpiössä. Runotuokioon on vapaa pääsy. Ruohosen runoja esitetään myös Lahden kaupunginteatterin musiikkipitoisessa vauvateatteriesityksessä Keltainen kuu.
 

 
Festivaaliklubit kokoontuvat teatteriravintolassa tuttuun tapaan. Lauantaina 30.1. klo 19 Kari-Pekka Toivonen haastattelee absurdia lastenrunoutta julkaissutta Ruohosta. Mitä tapahtuu suomalaisessa draamassa juuri nyt ja mitä on tulossa? Uuden Musiikin Kilpailuun helmikuussa osallistuva sekä näytelmistä Poika Mancini ja  The Addams Family tuttu Mikael Saari esiintyy klo 21. Tiistaina 26.1. klo 20 festivaaliklubilla on luvassa yllätysohjelmaa. Molempiin iltoihin on vapaa pääsy. 
 
Kansainvälisten lasten ja nuorten teatteripäivien vastuullinen pääjärjestäjä on Oulun kaupunginteatteri yhteistyössä kulttuuritalo Valveen, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Flow-sirkuksen, Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen, Balettikoulu Sinikellon, Akseli Klonkin ja Suomen Assitejn – kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestön kanssa. 
 
Lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa tuotettava ohjelmisto on runsasta. Katso lisää osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/festival
 
 
Lisätietoja: festivaalin tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi ja viestintä- ja markkinointisuunnittelija Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi 

Jakolinkki