AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Energian valoteokset saavat uuden ilmeen

Oulun Energian valoteokset saavat uuden ilmeen Valoa Oulu -festivaalin ajaksi ja aina jouluviikolle saakka. Ari Tiilikaisen alun perin suunnittelemat ja toteuttamat valoteokset antavat Tiilikaisen toiveesta tilaa myös vierailevien taiteilijoiden töille. Oululainen mediataiteilija Leevi Lehtinen toteutti Energiataloon ja lamellipatoon Resonanssi nimeä kantavan teoskokonaisuuden Valoa Oulu -festivaalille, joka järjestetään 20.–29.11.2015.

Energiatalon toteutus Kasarmintie 6:ssa hyödyntää videokuvaa, joka esitetään led-valoinstallaatiossa. Tarkka katsoja erottaa led-valojen muodostamista kuvapikseleistä silmän ja sen liikkeet.

– Silmä on ollut toistuva teema useissa teoksissani, niin teatteritöissä kuin installaatioissa, kertoo Leevi Lehtinen.

Lehtinen on aiemmin tehnyt myös töitä, joissa media- ja valotaide limittyvät yhdeksi teokseksi.

Merikosken voimalan lamellipadossa nähdään puolestaan teos, joka paljastaa Morsen aakkoset osaaville piiloviestin. Tämä tilausteos on Oulun Energian ja Valoa Oulu! -festivaalin yhteistuotantoa.

Joulun aikaan padossa on esillä lamellipadon valoteoskokonaisuuden alkuperäisen suunnittelijan Ari Tiilikaisen jouluhenkinen teos. Sen jälkeen hänen tuttu ja kovasti pidetty teoksensa ilahduttaa ja valaisee kaupunkia aina kevään ensimmäisiin valoisiin öihin saakka.

Makasiininkadun päässä, Oulun Energian takaseinässä, on Anna-Kristiina Taivalojan gobovaloteos esillä festivaalista lähtien tammikuun loppuun saakka

 

Lisätietoja:

Oulun Energia Oy / viestintäsuunnittelija, Birgitta (Peipa) Mäki, p. 044 703 1642, birgitta.maki@oulunenergia.fi

Valoa Oulu! -valofestivaali / vastaava tuottaja Anna Lanas, p. 044 317 1282, anna@annalanas.fi

Jakolinkki