AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Perheolympialaiset Pohjois-Pohjanmaan museon alueella

Pohjois-Pohjanmaan museossa Oulussa on esillä näyttely Sata sankaritarinaa urheilusta. Näyttelyn teemaan liittyen puistossa museon ympärillä on lauantaina 20. elokuuta kello 11–14 ”Perheolympialaiset”. Tapahtuma sisältää mukavia, koko perheelle soveltuvia toiminnallisia pisteitä, kuten turbokeihään heittoa, pehmokuulan työntöä, tasapainorataa, perinneleikkejä sekä pikajuoksukilpailun (ja tietoa oikeaoppisesta juoksutekniikasta). Tapahtuman kohdeyleisönä ovat lapset, perheet ja lapsiperheet ikään ja kuntoon katsomatta.

Museon edustalla Oulun Judokerho esittelee toimintaansa. Tervetuloa kokeilemaan, löytyisikö judosta uusi harrastus juuri sinulle. Judokoilla on säävaraus; sateen sattuessa judoesitys jää pois. Myös Oulun Luistelukerho esittelee toimintaansa puistoalueella.

Museon sisällä on tehtävärata, joka vaatii tietoa, taitoa ja nokkeluutta. Osaatko esimerkiksi erottaa aidon kivikirveen tavallisesta kivestä? Tai osaatko valmistaa ”pampulan” vuonna 1919 laadittujen ohjeiden mukaisesti? Näitä pulmia voit ratkoa perheen tai porukan voimilla. Mikään ei estä ratkomasta pulmia myöskään yksin. Museon henkilökunta neuvoo tarvittaessa.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Likkojen Lenkki  yhteistyössä museo- ja tiedekeskus Luupin kanssa. Tapahtuman aikana museoon on vapaa pääsy.

Jakolinkki