AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Tanssin kohtaamisia tunteiden tikapuilla

Tiedote 27.1.2020

Näytökset lauantaina 1.2.2020 klo 18 (ensi-ilta), sunnuntaina 2.2.2020 klo 16 ja lauantaina helmikuun loppupuolella 22.2.2020 klo 18 Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas)

Oulu-opiston tanssinopettajat ovat käsitelleet viime vuoden aikana yhteisöllisyyttä, vuorovaikutusta ja kohtaamista. Kaksi tanssiryhmää jatkoi työstämistä kohtaamisen teemalla.

Nuorten aikuisten nykytanssiryhmän jäsenet ovat suorittaneet taidekoulun taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän tanssin opinnoissa. He nyt jatkavat opiskelujaan Oulu-opiston aikuisopintojen puolella.

Yöllisissä kohtaamisissa tanssinopettaja Saija Varila on keskittynyt tekniikan opetukseen ja tanssinopettaja Irene Räty puolestaan produktion tekemiseen. Yöllinen kohtaaminen, noin puolen tunnin esitys, on ensimmäinen teos tälle ryhmälle. Sen teemoina ovat pelko, yksin jääminen, omien polkujen kohtaaminen, jännitys ja lopuksi helpotus, kun kohdataan toinen toisemme. Yhteiskoreografian ovat suunnitelleet Irene Räty ja  Saija Varila ja lopullinen toteutus yhdessä työryhmän kanssa. Tanssijat ovat: Inka Hiltunen, Eerika Hollanti, Veera Kenttälä, Josefiina Kivistö, Kiia Kuitto, Siiri Nieminen, Tiia Savolainen ja Ilona Timonen.

Illan toinen teos Tunteiden Tikapuut on saanut innoituksen Tara Langen Tikapuut rakkauteen -kirjasta. Kirjassaan Lange käsittelee tunteita tikapuitten avulla, tunteet nousevat ja laskevat tikapuiden tavoin. Kun ymmärretään että meillä kaikilla on eritasoilla olevia tunteita, siten on helpompi ymmärtää myös omaa käyttäytymistä, elämää. Toisinaan kiivetään voiman tasolle, joskus pitää puskea. Tikapuut toimivat työkaluina oman itsensä kanssa.

Aikuisten nykytanssin jatkoryhmä on käsitellyt omia haasteitaan ja tunteita on valittu sen mukaan.  Liikkeelle lähdetään tikapuitten alimmasta tasosta häpeästä ja noustaan kohti hyväksyntää. Jatkoryhmän tanssijat ovat jo pitkään harrastanet nykytanssia ja monet ovat olleet mukana useissa yhteistyöproduktioissa Oulu-opiston teatteriryhmien kanssa. Viimeksi tanssijoita oli mukana Ronja Ryövärintytär näytelmässä. Tanssijat ovat: Jenni Harju, Hanna Huusko, Johanna Lomu, Milla Mulari, Sanna Pistemaa Sanna, Viivi Similä,  Suvi Tarvas, Sarianna Turula ja  Hanna Tyyskä.

Koreografi, tanssinopettaja Irene Räty tutkii oman opetustyönsä ohella kuinka ja miten tanssireitit kehittyvät, kun siirrytään taiteen perusopetuksen puolelta tanssitaiteen aikuisopintoihin. Räty parhaillaan selvittää myös, onko tarvetta kehittää aikuisten tanssitaiteen perusopetusta Oulu-opistossa tulevaisuudessa.

Liput näytöksiin on 10/5 € ja niitä saa tuntia ennen ovelta. Ennakkoon Oulu10 toimipaikoista.

Lisätietoja:

Tanssinopettaja, koreografi Irene Räty p. 040 555 0068
irene.raty[at)eduouka.fi

Jakolinkki