Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Uusi kesätapahtumasarja Oulun Puistopiknikit kutsuu viihtymään kaupungin puistoihin

Kuluvana kesänä oululaisille esitellään uusi kesätapahtumakokonaisuus, Oulun Puistopiknikit.  Se kutsuu kaupunkilaiset viettämään Valtakunnallista vihervuotta ja viihtymään kaupungin upeisiin puistoihin kahdeksana sunnuntai-iltapäivänä 19.6. – 14.8. "Tapahtumat ovat keskeinen osa oululaista kaupunkikulttuuria, ja Puistopiknikit painottavat erityisesti yhdessä olemista ja hyvää oloa. Kulttuuri, luonto ja ruoka muodostavat loistavan kokonaisuuden sunnuntaipäivien iloksi", tapahtumapäällikkö Samu Forsblom kertoo.

Puistopiknikien esiintyjät etsittiin avoimella haulla, ja esiintymishaluisia oululaisia ilmoittautui ilahduttavan paljon. Uudenlainen tapahtumakonsepti vahvistaakin yhteisöllisyyttä ja helpottaa kaupunkitapahtumien järjestämistä. "Kaupungin rooli on tarjota puitteet ja tiedotus, jotta tapahtumiin on esiintyjien mahdollisimman helppo tulla. Mukaan haluttiin mahdollisimman laaja kirjo oululaista kulttuuriosaamista. Ohjelma onkin aika huikea ja runsas", kiittelee Forsblom.  Jos nyt kokeiltava malli osoittautuu toimivaksi, on siitä tarkoitus tehdä pysyvä.

Ensimmäistä Piknikiä vietetään 19.6. jazz-tunnelmissa Otto Karhin puistossa. Se on samalla uudistetun puiston avajaisjuhla, jonka kunniaksi 250 ensimmäistä vierasta pääsee myös maistelemaan Puistokahvila Makian valmistamaa kesäistä tarjoilua.  Seuraava eväsretki suuntautuu 3.7. Mannerheiminpuistoon, jossa vietetään lasten sunnuntaita. Tämän jälkeen Piknik-ohjelmasta nautitaan 10.7. Heinätorinpuistossa, 17.7. Toppilan Tervaporvarinpuistossa, 24.7. Kiikelissä, 31.7. Kiikkusaaressa, 7.8. Linnansaaressa ja 14.8. jälleen Kiikelissä.

Ohjelmassa on jokaiselle jotain, olipa sitten Suzuki-soiton, tummasävyisen folkin, kuorolaulun tai vaikka äijäbaletin ystävä.

Pakkaa siis mukaasi retkieväät ja viltti ja tule nauttimaan! Tapahtumiin on vapaa pääsy, ja ne järjestetään säävarauksin. Tarkat tapahtumatiedot ja mahdolliset ohjelmanmuutokset: www.ouka.fi/oulu/puistopiknikit

 

Lisätietoja:

Tapahtumapäällikkö Samu Forsblom, p. 044 703 7558, samu.forsblom(at)ouka.fi


Instagram: #oulussatapahtuu