AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Valoa Oulu! -festivaalilla lähes 40 000 kävijää kymmenen päivän aikana

Valoa Oulu! -valofestivaali järjestettiin kolmannen kerran 20.–29.11.2015 ja tänä vuonna festivaalilla vieraili noin 36 070 kävijää. Oulua koitellut myrsky, jonka vuoksi kaksi teosta jouduttiin kokonaan sulkemaan, verotti hieman kävijämäärää festivaalin loppupuolella. Siitä huolimatta järjestäjät ovat tyytyväisiä osallistujamäärään. Edellisvuonna kävijöitä oli 25 000.

Valofestivaalin ja joulun avausta seurasi Rotuaarilla monituhatpäinen yleisö 20.11.2015. Rotuaarilta Kauppatorille kulkeneeseen valokulkueeseen osallistui noin 3500 ihmistä.

Valoa Oulu! -valofestivaalista on tullut runsaasti positiivista palautetta ja se on tänä vuonna vakiinnuttanut paikkansa Oulun tapahtumakartassa. Valofestivaali tunnistetaan nyt paremmin kuin aiemmin. Valoa Oulu! -kävijäkysely on auki 6.12.2015 asti. Kävijäkyselyn linkki löytyy osoitteesta www.ouka.fi/valoaoulu. Valofestivaalilla vierailleiden mielipiteet ovat tärkeitä, jotta festivaalia voidaan kehittää seuraavaa vuotta varten.

Valofestivaalin ohjelmistossa oli kaiken kaikkiaan 22 valoaiheista teosta ja tapahtumaa. Lisäksi ohjelmistoon kuuluivat pysyvät valoteokset ja julkisivuvalaistukset. Erityisen suosittuja olivat The Haunted House of the Harbour, Fuusio, Kivisydämen psykedeelinen kammiovärinä, Kekripukin polttajaiset ja ATT-Ensemblen Temppeli-monologi. Alueelliset tapahtumat Oulunsalossa, Yli-Iissä, Kiimingissä ja Haukiputaalla keräsivät myös runsaasti väkeä. Yhteisöllisen Robotus-teoksen tekemiseen osallistui kaiken kaikkiaan yli 1000 oululaista lasta, nuorta ja opettajaa. Yhteisöllisyys ja yleisön osallistaminen ovat tärkeä tekijä Valoa Oulu! -festivaalilla.

 

Lisätietoja:

Valoa Oulu! -valofestivaali / vastaava tuottaja Anna Lanas, p. 044 317 1282, anna@annalanas.fi

Jakolinkki