AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Valoa Oulu! -valofestivaalin yhteisötaideteos syntyy kierrätysmateriaalista

Valoa Oulu! -valofestivaali valtaa 20.–25.11.2015 kauppatorin, kaupunginkirjaston ja kaupunginteatterin lähialueet. Yhteisöllisyys on merkittävä osa kolmatta kertaa järjestettävää festivaalia. Yhteistyössä oululaisten opettajien ja oppilaiden kanssa koostetaan tänä vuonna robottitaideteos Elban saarelle Kiikeliin. Yhteisötaideteoksen on suunnitellut oululainen kuvanveistäjä Tiina Vehkaperä. Valoteos on nimeltään Robotus.

Tänä vuonna valofestivaali huomioi myös kierrätyksen. Robotuksen rakentamisessa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja, kuten kotoa ja kouluilta löytyviä peltipurkkeja. Kerätystä metallijätteestä rakennetaan yksilöllisiä robotteja kouluilla syksyn aikana. Romumetallista koottuun tilataideteokseen osallistuminen tarjoaa kouluille erinomaisen mahdollisuuden yhdistää ympäristökasvatusta ja kädentaitoja. Lisäksi robottiprojektilla näytetään oppilaille, että arkisella jätteellä voi olla uusi elämä. Yhteistyökumppanina toimii Oulun Jätehuolto Oy, joka tarjoaa tietoa ja opastusta ympäristöneuvonnan osalta.

Kaikki teoksessa käytettävä materiaali on kierrätyskelpoista, joten se ei festivaalin jälkeen päädy kuormittamaan ympäristöä. Osallistumalla yhteisötaideteokseen koulujen oppilaat oppivat kierrättämisen merkityksestä ja keinoista hauskalla ja luovalla tavalla.

Syys-lokakuussa opettajille järjestetään työpajoja, joissa taiteilija Vehkaperä ohjeistaa opettajia oikeanlaisesta tekniikasta ja työvälineistä sekä niiden käytöstä. Työpaja antaa opettajille hyvät lähtökohdat työstää robottia kouluilla yhdessä oppilaiden kanssa. Valmiit robotit kerätään marraskuun puolivälissä ja kootaan taideteokseksi, joka valaistaan festivaalin aikana.

Kolmas Valoa Oulu! -valofestivaali järjestetään 20.–25.11.2015. Festivaali on koko perheen maksuton tapahtuma, jonka Oulun kaupunki järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Lisätietoja:

Robotus-yhteisötaideteos, taiteilija Tiina Vehkaperä, p. 040 579 7688, vehkapera@tehdasry.fi

Valoa Oulu!, vastaava tuottaja Anna Lanas, p. 044 317 1282, anna@annalanas.fi

 


 

Jakolinkki